Kuva: Fotolia

Vältä ruuhka lentoasemalla - vinkit, joiden avulla selviät lomalennolle kunnialla

26.06.2017 21:30 - Senja Rapila

Muun muassa turvatarkastuksesta on mahdollista päästä nopeammin pois, mikäli ostaa erillisen lipun, jolla pääsee pika-turvatarkastuslinjalle.

Lentokoneella aiemmin matkustaneet tietävät, että lomakaudella ruuhka lentokentällä saattaa olla jopa painajaismaista. Tämän vuoksi kaikille varmasti kelpaavat vinkit siihen, kuinka järkyttävät ruuhkat esimerkiksi turvatarkastuksessa voi välttää.

Voit lukea vinkit nopeaan toimintaan lentokentällä alapuolelta.

1. Valitse lentoaika oikein

Monesti kaikki yrittävät päästä matkaan mahdollisimman aikaisin tai myöhään iltapäivällä. Eikä ihmekään, yleensä aikaiset aamulennot ja iltalennot ovat keskimäärin halvempia kuin keskellä päivää olevat lennot. Yritä siis etsiä lento kello 11-14 väliltä.

2. Oikoreitti

Miltei jokaisella lentoyhtiöllä on valikoimissaan Fast Track -turvatarkastus. Kyseessä on siis oma linja erillisen ekstramaksun maksaneille, jotka pääsevät turvatarkastuksesta nopeammin pois kuin he, jotka joutuvat jonottamaan satojen muiden kanssa.

Esimerkiksi Norwegianilla palvelun voi ostaa vielä 30 minuuttia ennen lähtöä vain 12 euron hintaan. Finnairilla Priority-turvatarkastuksesta on mahdollista päästä läpi, mikäli olet ostanut Finnair Business-, Business Saver- tai Pro-lipun TAI olet Finnair Plus Platinum-, Gold- tai Silver-jäsen ja matkustat Finnairin markkinoimalla lennolla.

Tarkasta mahdollisuus nopeampaan turvatarkastukseen ja sen hintoihin lentoyhtiön omalta sivulta.

3. Online chek-in

Olethan tietoinen siitä, että voit tehdä check-inin jo vuorokautta ennen lentokoneeseen nousemista? Tämän avulla pystyt välttämään pelkästään check-in -deskillä seisomisen ennen turvatarkastusjonoon siirtymistä.

4. Ota kaikki valmiiksi

Tietokone, puhelin, vyö, rahat, kaikki muu elektroniikka, nesteet ja metalliset esineet - ota kaikki esille mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Mikäli haluat päästä turvatarkastuksesta reippaasti, voit pakata kaikki repusta ulos otettavat esineet erilliseen pussiin, jonka voit laittaa omaan laatikkoonsa turvatarkastuksessa. Näin sinun ei tarvitse alkaa kaivelemaan jokaista erillistä asiaa turvatarkastuksen hihnalla, joka tekee kokemuksesta epämiellyttävän.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Matka ulkomaille edessä? Asiantuntija jakaa vinkit, joilla selätät jet lagin ja lomastressin

Lue myös: Haluatko nähdä pingviinejä luonnossa? 13 maata, missä se on mahdollista

Lue myös: Huolehdi pienen lapsen turvallisuudesta lentokoneessa - yksi tärkeä asia yli muiden

Lue myös: Roomassa astui voimaan uusi laki: Turistien suosimasta tavasta jopa 240 euron sakot

Kilpailut

Uusimmat