Kuva: AOP

Raivo syttyi iskelmätähden maahanmuuttajakommentista: "Apinan paikka on puussa"

10.03.2017 13:21 - Mikko Räsänen - Luettu 24 764 kertaa

Kunnallisvaaliehdokkaanakin olevan iskelmälaulaja Janne Hurmeen rasistinen kommentti leviää sosiaalisessa mediassa.

Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaana oleva iskelmälaulaja Janne Hurme on aiheuttanut somekohun rasistiseksi luokiteltavalla mielipiteellään. Helsingin Sanomat kertoi tällä viikolla, miten maahanmuuttajamies oli yrittänyt itsemurhaa Helsingin keskustassa, mutta että hirttäytymisyritys meni pieleen, kun sivulliset kiipesivät puuhun ja saivat haettua miehen alas. 

Facebookissa on jaettu silminnäkijävideo tapauksesta ja osa keskustelijoista pitää itsemurhayritystä lavastettuna. Yksi tällaisista on iskelmälaulaja Janne Hurme, joka kommentoi videota julkisesti.

"Hirttäytyminen? Idiootti geelitukka on kiivennyt puuhun, eikä pääse alas. Mitä erikoista, apinan paikka on puussa", Hurme kirjoitti.

Kuvakaappaus rasistisesta kommentista alkoi nopeasti levitä niin Twitterissä, Facebookissa kuin keskustelufoorumeilla. Reaktiot Hurmeen kirjoituksiin vaihtelivat hämmennyksestä raivoon.  

"En olisi ikipäivänä uskonut että itse Hurme sanoo jotain tollasta. noinko käyttäydyt keikalla?", eräs kirjoittaja vastasi suoraan Hurmeelle alkuperäisessä viestiketjussa.

Jotkut ihmettelivät, miten noin kirjoittava voi toimia kunnallisvaaliehdokkaana. Eräs kirjoittaja siteerasi Hurmeen suurimman hitin Kirjeen sanoja hieman muokattuna:

"Siks revin vaalimainokses, tuleen heitin sen"

Varmistaakseen kuvakaappauksen todenmukaisuuden Radio Novan online-toimitus etsi Facebookista alkuperäisen keskusteluketjun, jossa kommentit esitettiin ja varmisti, että ne todella olivat Hurmeen Facebook-tilillä kirjoitettuja.

Katso kuvakaappaus keskustelusta alta.

Radio City tavoitti perussuomalaisten kansanedustajan Kike Elomaan, joka kuuluu myös Turun PS:n hallitukseen. Lue täältä, mitä Elomaa ajatteli Hurmeen kirjoittelusta.

PÄIVITYS 10.3. klo 16.05: Radio Nova tavoitti Janne Hurmeen, joka kertoo, ettei kadu kirjoituksiaan ja kiistää olevansa rasisti. Lue koko haastattelu täältä

Jos et muista, kuka on Janne Hurme, niin alla on kuultavissa hänen tunnetuin kappaleensa Kirje vuodelta 1995.

Lue myös: MV-lehden puolustajat varoittavat kansannoususta

Lue myös: Kike Elomaa tuomitsee Janne Hurmeen rasistiset kirjoitukset: Näin ei olla ehdokkaana!

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat