Kuva: Shutterstock

Uusi äitiyspakkaus julkistettiin - katso mitä se pitää sisällään

16.04.2024 11:15 - Reija Saarinen

Äitiysavustuksen voi valita joko äitiyspakkauksena tai 170 euron verottomana rahasummana.

Kela on julkaissut vuoden 2024 äitiyspakkauksen. Uusi pakkaus sisältää kaikkiaan 39 tuotetta. 

Kelan myöntämän äitiysavustuksen tavoitteena on tukea vanhemman ja lapsen hyvinvointia. Äitiysavustuksen voi valita joko äitiyspakkauksena tai 170 euron verottomana rahasummana. 

– Äitiyspakkauksen valitsevat useimmin ensisynnyttäjät. Rahasumman puolestaan he, joilla on jo pieniä lapsia ja tuotteita näiden lasten äitiyspakkauksista tai jotka ovat saaneet tuttaviltaan aiempien vuosien äitiyspakkauksen tuotteita, suunnittelija Veera Petäjä Kelasta taustoittaa.

Pakkauksen tuotevalikoima on vuodesta toiseen pitkälti samanlainen. Värit ja tuotteiden määrissä on kuitenkin vaihtelua. Tuotteet kilpailutetaan vuosittain, ja tuotteita testataan laadun ja turvallisuuden varmistamiseksi.

– Meille on tärkeää, että tuotteet ovat turvallisia ja kestävät käyttöä. Vetoketjut eivät saa raapia vauvaa, eikä pitkiä langanpätkiä saa olla, sillä ne voivat kietoutua vauvan varpaiden tai sormien ympärille. Saumojen ja nepparien pitää kestää käyttöä, juristi Johanna Aholainen Kelasta kertoo.

Tänä vuonna äitiyspakkauksen kuvitus on nimeltään Satumetsä. Kuvituksen on suunnitellut kuvittaja ja graafinen suunnittelija Heli Hyppönen. Kuvitus valittiin yleisöäänestyksen perusteella. 

– Olen iloinen nähdessäni suunnittelemani kuvituksen tämän vuoden äitiyspakkauksessa. Kuvitus sai inspiraationsa erilaisista eläinperheistä, jotka seikkailevat Suomen luonnossa eri vuodenaikoina. Toivon runsaiden kuvitusten ja niiden lämpimän tunnelman tuovan iloa jokaiseen perheeseen, Hyppönen kuvailee.  

Muutaman esimerkkituotteen vuoden 2024 pakkauksesta näet alta. Kokonaisuuteen voit tutustua tarkemmin Kelan sivuilla. 

(kuva: Kela)

(kuva: Kela)

(kuva: Kela)

Lue myös: Äitiyspakkauksesta nousi kohu - Kela: Laki kieltää suosimasta tuotteita valmistusmaan perusteella

Lähde: Kela

Kilpailut

Uusimmat