Kuva: Shutterstock

Ylellisyyttä sisustukseen halvalla? 10 vinkkiä, joilla onnistut!

01.10.2023 12:15 - Jenni Tuusjärvi

Sisustaminen ei välttämättä vaadi suurta kukkaroa, vaan muutaman ohjeen, mielikuvitusta ja intoa tehdä edullisia löytöjä.

Oman kodin ei tarvitse näyttää halvalta, vaikka sisustusbudjetti olisi pieni. Sisustussuunnittelija antaa Insider-julkaisussa vinkkejä siihen, kuinka oman kodin sisustuksen saa näyttämään arvokkaammalta kuin se todellisuudessa onkaan.

Sisustussuunnittelijan mukaan tärkeintä on pitää asuintila puhtaana ja järjestyksessä. Myös valaistuksella ja ylellisillä tekstiileillä saa kotona ihmeitä aikaan.

Ripusta verhot kattoon asti

Verhojen ripustaminen mahdollisimman lähelle kattoa ja verhojen laskeutuminen lattiaan saakka luo illuusion korkeammasta tilasta.

Korkealle ripustetut verhot saavat seinät näyttämään korkeammilta, joten huone tuntuu tilavammalta ja ikkunat näyttävät suuremmilta.

(kuva: Shutterstock)

Muista käyttää peilejä

Peilien avulla huoneeseen saa luotua lisää syvyyden tuntua, valoa sekä hienostunutta tunnelmaa.

Suuret, ajatuksen kanssa sijoitetut peilit voivat heijastaa tilaan sekä luonnon- että keinovaloa, mikä tekee huoneesta valoisamman ja tilavamman.

Harkitse peiliä esimerksi ikkunan tai taideteoksen viereen.

(kuva: Shutterstock)

Valaistuksen kolme tasoa

Luokseenkutsuvan tilan luomiseksi on hyödynnettävä kolmea valaistustasoa: huone-, työskentely-, sekä korostusvalo. Kolme erilaista valaistustyyppiä saavat katseen kulkemaan huoneen poikki, jolloin huone tuntuu jälleen suuremmalta.

Huonevalaistukseen kuuluvat esimerkiksi kattovalaisimet, jotka valaisevat nimensä mukaisesti huonetta. Työvaloiksi puolestaan lasketaan pöytälamput, lukuvalot sekä esimerkiksi keittiön kaapin alle sijoitetut valaisimet. Korostusvalolla puolestaan voidaan korostaa esimerkiksi yksittäisiä taideteoksia tai tilan kiinnostavia yksityiskohtia.

(kuva: Shutterstock)

Koristelistat eivät kuulu ainoastaan palatseihin

Erilaisten koristelistojen avulla tavalliseenkin asuntoon saa ripauksen ylellisyyttä edullisesti. Huoneesta tulee hetkessä hienostuneempi erilaisilla koristelistoilla.

(kuva: Shutterstock)

Kirpputoreilta voi tehdä edullisia sisustuslöytöjä

Halpakaupoista ja kirpputoreilta voi tehdä edullisia sisustuslöytöjä. Vintage-henkiset huonekalut ovat persoonallisia ja ne tuovat särmää sisustukseen. Silmät auki kirpputoreja kierrellessä siis!

(kuva: Shutterstock)

Päivitä kehykset

Huolella valitut kehykset saavat lähes minkä tahansa kuvan näyttämään mestariteokselta. Kauniisti kehystetyt taideteokset huokuvat luksusta.

(kuva: AOP)

Suosi monipuolisesti eri materiaaleja

Ylelliset tekstiilit, kuten sametti, silkki ja tekoturkis lisäävät huoneeseen lämpöä ja mukavuutta.

Sisustussuunnittelijan mukaan erilaisten materiaalien sekoittaminen tuo mielenkiintoa ja syvyyttä tilaan. Tila ei tunnu liian yksiulotteiselta, mitä vain yhden tekstiililaadun käyttäminen saattaa aiheuttaa.

Erilaiset materiaalit antavat silmille enemmän tutkittavaa.

(kuva: Shutterstock)

Panosta laadukkaisiin sisustuselementteihin

Uutta ilmettä kotiin saa päivittämällä kaappien kahvat, nupit sekä pesualtaiden hanat. Pienet yksityiskohdat, kuten antiikkiset, harjattua messinkiä, mattamustaa tai kiillotettua kromia olevat yksityiskohdat tekevät keittiöstä ja kylpyhuoneesta välittömästi ylellisemmän.

(kuva: Shutterstock)

Vihreää eleganssia

Huonekasvit tekevät tilasta ylellisemmän. Tylsästä tilasta tulee välittömästi trooppinen paratiisi, kun sisustukseen lisää muutaman kasvin.

(kuva: Shutterstock)

Siivoa sotkut

Yksi tehokkaimmista ja edullisimmista tavoista saada tilan tuntumaan ylellisemmältä on hankkiutumalla eroon ylimääräisestä tavarasta.

Puhdas, järjestyksessä oleva tila näyttää tyylikkäämmältä ja siistimmältä. Vaikka sisustus olisi kuinka hyvin suunniteltu, ei siitä ole hyötyä pyykkivuorten takana.

Mitä enemmän on lattiatilaa, sitä suuremmalta tila näyttää.

(kuva: Shutterstock)

Lue myös: Piristä kodin sisustusta pienellä budjetilla - myös ilmaisilla ratkaisuilla suuri vaikutus

Lue myös: Luo kotiin stressitön ja seesteinen tunnelma - 4 sävyä, joita kannattaa suosia sisustuksessa

Lue myös: 3 tärkeintä seikkaa kodin sisustuksessa - katso sisustussuunnitelijan täsmävinkit

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat