Kuva: Shutterstock

Koiranomistajat, huomio! Tänään vietetään Koiranpäivää

24.04.2023 12:15 - Lauri Kujanpää

Kennelliitto toivoo, että Koiranpäivänä saataisin mahdollisimman suuri määrä koiria ja ihmisiä liikkumaan joko yksin tai yhdessä muiden koiranomistajien kanssa.

Tänään 24. huhtikuuta vietetään Koiranpäivää.

Koiranpäivällä Kennelliitto haluaa muistuttaa ihmisen parhaan ystävän merkityksestä. Tarkoituksena on korostaa pehmeitä ja lämpimiä arvoja ja kertoa koirien erilaisista rooleista ihmisen elämässä ja yhteiskunnassa. Vuoden 2023 teemana Kennelliiton toiminnassa on Koira kansalaisena.

Kennellitolla on sosiaalisessa mediassa kaksi haastetta. Ensimmäisenä on, että koira otettaisiin työpaikalle mukaan. Toinen on yhteislenkki, jonka tarkoituksena on saada koiranomistajat virikelenkille koiran kanssa.

Kennelliitto toivoo, että Koiranpäivänä saataisiin mahdollisimman suuri määrä koiria ja ihmisiä liikkumaan joko yksin tai yhdessä muiden koiranomistajien kanssa.

Luonnonvarakeskuksen tutkimuksen mukaan 31,4 prosenttia väestöstä, eli lähes joka kolmas suomalainen ulkoilee koiran kanssa. Koira liikuttaa suomalaisia jopa yli 2 miljoonaa ulkoilukertaa vuodessa. 

Suomessa on noin 800 000 koiraa.

Lue myös: Kerääthän koirankakat? Lumen alta paljastuvat jätökset voivat olla hengenvaarallisia koiralle

Lue myös: Ihmisten jouluherkut eivät sovi koiran lautaselle - joistain voi koitua hengenvaarallinen myrkytys

Lähde ja lisätiedot: Kennelliitto, Suomen Latu

Kilpailut

Uusimmat