Kuva: Shutterstock

Vielä ehdit! Ystävänpäivän makein hemmottelujälkiruoka valmistuu hetkessä

12.02.2021 17:15 - Emmi Moilanen

Sunnuntaina ystävää tai omaa rakasta voi hemmotella herkullisella suklaajälkiruualla.

Ystävänpäivän kunniaksi sunnuntaihin on kiva suunnitella jotakin tavallisesta viikonloppupäivästä poikkeavaa, ja esimerkiksi hyvä ruoka on erinomainen tapa hemmotella omia läheisiään. Makea jälkiruoka kruunaa aterian ja ystävänpäivänä herkutellaankin suklaalla.

Voit katsoa alta reseptin kotitekoiseen suklaavanukkaaseen, jonka voit halutessasi koristella myös kermavaahdolla ja raastetulla suklaalla. Reseptistä riittää 4-8 annokseen.

Tarvitset:

1 patukka tummaa suklaata

2 ruokalusikallista voita

1 ½ teelusikallista vaniljauutetta

4 dl maitoa

1,5 dl sokeria

Reilu puoli desiä tummaa kaakaojauhetta

3 ruokalusikallista maissitärkkelystä

¼ teelusikallista suolaa

3 kananmunankeltuaista

Koristeluun halutessasi:

Kermavaahtoa

Raastettua suklaata

Ohje:

1. Laita suklaa, voi ja vanilja keskikokoiseen kulhoon.

2. Lämmitä maito kattilassa keskilämmöllä ja anna hautua hetki.

3. Sekoita vispilällä sokeri, kaakaojauhe, maissitärkkelys ja suola keskenään pienessä omassa kulhossaan. Erottele keltuaiset erilliseen kulhoon ja sekoita huolellisesti. Lisää sokeriseos keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen reippaasti. Lisää joukkoon lämmitetty maito ja sekoita jälleen tasaiseksi seokseksi. Voit käyttää apuna myös sähkövatkainta.

4. Siirrä seos kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä, kunnes se muuttuu paksummaksi. Tämä vie noin kahdeksan minuutin ajan. Kaada sitten seos kulhoon, jossa suklaa, voi ja vanilja ovat. Anna sulaa muutaman minuutin ajan ja aloita tämän jälkeen kevyt sekoittaminen puukauhalla.

5. Suojaa kulho kelmulla ja anna vanukkaan vetäytyä rauhassa vähintään kaksi tuntia. Voit halutessasi koristella annokset kermavaahdolla ja raastetulla suklaalla juuri ennen tarjoilua.

Lähde: Country Living

Kilpailut

Uusimmat