Kuva: Shutterstock

Koiranomistaja huomio: Tärkeät ohjeet, joilla vältät koiran vatsavaivat jouluna

07.12.2019 20:15 - Karoliina Kotala

Jouluna moni koira pääsee nauttimaan ihmisten herkkuja, harmillisin seurauksin.

Hyvä ruoka ja monenlaiset herkut kuuluvat jouluun. Moni lemmikinomistaja haluaa rakkaan lemmikkinsä myös nauttivan jouluisista antimista, mutta lopputulos voi toisinaan olla aivan päinvastainen. Useimmat ihmisten jouluherkut eivät nimittäin sovi koiran vatsalle ja voivat jopa olla hengenvaarallisia koiralle.

Esimerkiksi suklaa, viinirypäleet, rusinat ja pähkinät ovat haitallisia koiralle. Pullataikinaa tai piparitaikinaa ei myöskään kannata juuri antaa. Kinkun rasva ei myöskään sovellu koiralle ja lihakimpaleita, jotka voivat sisältää luita, ei kannata myöskään antaa, sillä luut voivat aiheuttaa ongelmia nielussa ja vatsassa. Jos vääriä eväitä kuitenkin koiran suuhun päätyy, oireilee lemmikki useimmiten löysällä vatsalla ja oksenteluna. Koira voi myös olla levoton ja janoinen. Jos lemmikki on apaattinen ja huonovointisuus ei tunnu helpottavan, kannattaa koira viedä eläinlääkäriin.

Joulun pyhinä päivystävän eläinlääkärin numero kannattaa varata lähettyville, kaiken varalta. Eläinkaupoista löytyy myös laaja kirjo erilaisia herkkuja ja jopa joulukalentereita koirille, joilla lemmikkiään voi hemmotella turvallisesti.

Lähteet: Avainapteekit.fi

              Oriola.com

Lue myös: Koiranpentu syntyi häntä keskellä otsaa - sai suloisuudellaan somen sekaisin

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat