Kuva: Shutterstock

Suussa sulava puolukkapuuro on terveellinen ja edullinen eväs - ota resepti talteen

19.10.2019 21:15 - Karoliina Kotala

Vispattu puolukkapuuro eli vispipuuro on samettisen pehmeä herkku.

Monelle vispipuuro on tuttu jo lapsuudesta ja edelleen se kuuluu vakioruokiin muun muassa päiväkodeissa. Puolukkapuuro onkin terveellinen ja halpa ruoka, josta vispattuna saa samettisen pehmeän, suussa sulavan herkun. Vispipuuro sopii hyvin esimerkiksi välipalaksi ja jos omasta pakkasesta ei puolukoita löydy, voi marjat käydä ostamassa kaupan pakastealtaasta. Alla mainio ohje:

Vispattu puolukkapuuro

4,5 dl puolukoita

1 litra vettä

1 dl sokeria

1,5 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalle.

2. Keitä survottuja marjoja noin 15 minuuttia. Kun keitos on valmis, siivilöi liemestä pois kokkareet, niin saat puurosta pehmeää.

3. Anna keitoksen edelleen kiehua ja lisää joukkoon koko ajan sekoittaen sokeri sekä mannasuurimot.

4. Hauduta puuroa noin 15 minuuttia välillä sekoitellen.

5. Kun puuro on valmis, anna sen jäähtyä kylmäksi ja vaahdota se sitten sähkövatkaimella kuohkeaksi.

6. Nauti vaikkapa maidon kera!

Lue myös: Suussa sulavat suklaakeksit kruunaavat viikonlopun - ihastu reseptiin

Kilpailut

Uusimmat