Kuva: Shutterstock

Iskikö siivousvimma? 7 asiaa, joita ei koskaan kannata heittää pois

20.02.2018 18:45 - Emmi Moilanen

Vaikka elektroniikkalaitteiden ohjekirjoja tai työkalupakkia ei tarvitse päivittäin, ne voivat tulla todelliseen tarpeeseen hieman myöhemmin.

Koti pysyy pidempään siistinä, kun ylimääräistä tavaraa karsii aika ajoin roskikseen ja kierrätykseen. On olemassa kuitenkin tavaroita, jotka kannattaa säilyttää siitäkin huolimatta, ettei niille ole päivittäistä käyttöä.

Popsugar kokosi listan asioista, joita ei kannata parhaimmankaan siivousvimman innoittamana heittää pois.

1. Seinämaalit

Vaikka olisit saanut maalausprojektisi valmiiksi, jäljelle jäänyttä seinämaalia ei kannata kuitenkaan hävittää. Popsugar kirjoittaa, että maalin rippeistä on hyötyä erityisesti silloin, jos joudut korjailemaan väärään paikkaan naulattujen taulujen jälkiä.

Myös muuttaessa oikean sävyinen seinämaali saattaa olla tarpeen ja sitä tarvitsee vain hieman. Säästetyllä seinämaalilla voit siistiä seiniltä kulumisen merkkejä tai paikata naulojen jättämiä jälkiä.

2. Laadukkaat huonekalut

Opiskelijaluukkuun hankituista edullisista sisustusratkaisuista voit hankkiutua eroon hyvällä omalla tunnolla. Jos kyseessä on kuitenkin kalliimpi ostos, sisustusvimman iskiessä kannattaa pysyä maltillisena.

Vaikka huonekalu ei mahtuisikaan juuri tämän hetkisiin suunnitelmiisi, hyväkuntoinen ja laadukas kaluste kannattaa säilyttää myöhempää käyttöä tai uudistamista varten. Ajaton huonekalu nimittäin miellyttää silmää vuosikausia eteenpäin.

3. Hunaja

Hunaja ei vanhene. Jos kaapissa pitkään säilytetty hunaja alkaa näyttää kiteiseltä, voit sulattaa tuotteen entiseen muotoonsa upottamalla purkin esimerkiksi kuumaan vesihauteeseen.

4. Ohjekirjat

Elektroniikan ohjekirjat saattavat vielä runsaasti tilaa lipastossa. Vaikka laitteet olisivat toimineet tähän saakka moitteettomasti, on kuitenkin mahdollista, että et tulevaisuudessa säästy ongelmatilanteilta.

Ennen paperisten ohjekirjojen ja -vihkojen pois heittämistä tarkista, että manuaali on helposti saatavilla internetistä.

5. Ensiapupakkaus

Saattaa olla, että ensiapupakkaus on säilynyt kotonasi pitkään koskemattomana. Vaikka tuntuu, että käyttöä ei näille tarvikkeille olisi, varalla on aina hyvä pitää muutama ylimääräinen laastari ja puhdistusainetta.

6. Työkalut

Pieni työkalupakki voi osoittautua yllättävän tarpeelliseksi kotona vuosien varrella. Vaikka työkaluille ei löytyisi päivittäistä käyttöä, arvostat varmasti niitä silloin, kun saat helposti itse koottua huonekalut ja kiinnitettyä taulut seinille.

7. Merkkivaatteet

Laadukas muoti on ajatonta. Sen sijaan että ostaisit huonolaatuista, niin sanottua kertakäyttömuotia, panosta sen sijaan laadukkaisiin vaatteisiin, jotka kestävät elämää ja useita pesukertoja. Merkkivaatteiden osto ja säilyttäminen maksaa itsensä takaisin silloin, kun voit vielä vuosikausienkin jälkeen pukea laadukkaan vaatteen yllesi.

Lue myös: Tee elämästäsi helpompaa ja onnellisempaa – 28 asiaa, jotka kannattaa karsia välittömästi

Lue myös: Joko olet kuullut kuolinsiivouksesta? Ruotsalaisten suosimalla tavalla luovut turhasta tavarasta

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat