Kuva: Fotolia

Köyhät ritarit eivät ole koskaan maistuneet yhtä hyviltä - kokeile kehuttua reseptiä

09.11.2017 19:15 - Karoliina Kotala

Köyhät ritarit ovat monelle tuttu herkku, mutta jälkiruoka nousee aivan uusiin ulottuvuuksiin pienillä muutoksilla.

Köyhät ritarit paistetaan tunnetusti joko ranskanleivästä tai pullapitkosta. Oheisessa reseptissä toimivin valinta on ranskanleipä, mutta on turha pelätä, että herkku jäisi liian arkisen makuiseksi. Oikeilla mausteilla ranskanleipä nimittäin taipuu täydellisen herkulliseksi ja rapeaksi evääksi.

Köyhät ritarit myös syntyvät nopeasti eivätkä vaadi kummoisempaa kokemusta ruoanlaiton parista. Muista kuitenkin satsata laadukkaaseen leipään.

Taivaalliset köyhät ritarit

6 kananmunaa

2,5 dl sinistä maitoa

2,5 dl kermaa

2 ruokalusikallista hunajaa

1 teelusikallinen vaniljauutetta

2 teelusikallista kanelia

hyppysellinen suolaa

1 kokonainen ranskanleipä

voita paistamiseen

1. Ota laakea vati ja sekoita siihen keskenään kananmunat, maito, kerma, hunaja, vanilja, kaneli ja suola. Sekoita seos tasaiseksi.

2. Pilko leipä tasaisiksi paloiksi ja laita paistinpannu kuumenemaan kuumaksi.

3. Asettele leivänpalat vatiin maustemaitoseokseen ja kääntele. Anna nesteen imeytyä leivänpaloihin, mutta älä liota leipiä liikaa, jotta ne eivät hajoa.

4. Nosta kostutetut leivät suoraan kuumalle paistinpannulle, jossa on nokare voita. Paista kullanruskeiksi ja tarjoile lämpimänä vaikkapa hillon ja kermavaahdon kera.

Lue myös: Isänpäivälahja hankkimatta? 12 ihanaa ideaa joka budjetille

Kilpailut

Uusimmat