Kuva: Fotolia

Vuoden trendiruuat listattiin, mukana kultainen maito ja suolainen jogurtti - Katso reseptit

03.07.2017 22:15 - Katariina Auvinen

Oletko vielä sekoittanut maitoon mausteita tai sekoittanut marjojen sijaan jogurttiin jotain ihan muuta?

Avokadopasta on jo menneen talven lumia. Tämän vuoden kuumimmat trendiruuat ovat itse tehtyjä. Huffington post -julkaisu on listannut kuumimmat ruuat, jotka on helppo tehdä myös itse.

Katso reseptit alta! 

1. Maukas ja täyttävä jogurtti. 
Oletko aina lisännyt maustamattoman jogurtin sekaan esimerkiksi makeita marjoja tai vaikkapa hunajaa? Nyt aamiaisjogurtti kääntyykin makeasta hieman suolaisempaan. Lisää kreikkalaiseen jogurttiin hieman valkosipulilla höystettyä hyvälaatuista oliiviöljyä. Lisää mukaan aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja ja hieman paahdettuja kurpitsansiemeniä. Voit myös vaihtoehtoisesti raastaa sekaan kurkkua tai porkkanaa ja lisätä siemenien sijaan pähkinöitä. 

2. Kultainen maito
Ajatus kuulostaa omituiselta, mutta maukas juoma syntyy maidon lisäksi siihen lisättävästä kurkumasta. Lämmitä maitoa ja noin teelusikallinen kurkumaa pienellä lämmöllä. Lisää sekaan kanelia sekä hieman hunajaa ennen jäähdyttämistä. Tarjoile virkistävänä juomana jääpalojen kanssa. 

3. Suolainen puuro 
Monet pilkkovat marjoja tai esimerkiksi banaania puuron sekään piristämään ja täydentämään makupalettia. Nyt kuitenkin puuro on saanut uutta puhtia, kun se tehdään joko suolaisena tai makeana versiona. Keitä puuro täysjyvähiutaleista ja maidosta. Lisää mukaan paistettuja kasviksia, merisuolaa tai esimerkiksi suolattuja siemeniä. 

Lue myös: Tiesitkö? 10 ruokaa, jotka pitäisi säilyttää jääkaapissa

Lue myös: Broileritortillat toimivat raikkaana lounasruokana - katso resepti

Lähde: Huffington post

Kilpailut

Uusimmat