Kuva: Fotolia

Haluatko säästää aikaa keittiössä? Lue 5 ammattikokkien nerokasta vinkkiä

28.04.2017 16:45 - Karoliina Kotala

Ruoanlaitto voi toisinaan olla työlästä puuhaa ja pahimmillaan ruoan valmistamiseen voi kulua turhauttavan paljon aikaa. Siksi kannattaakin olla tietoinen aikaa säästävistä nikseistä.

Ammattikokit joutuvat valmistamaan nopeasti suuriakin määriä ruokaa ja siten myös valmistelemaan kiireessä riittäviä määriä raaka-aineita. Siksipä heiltä löytyykin kaikki ammattilaisten niksit siihen, miten jokainen voi säästää aikaa ja hermojaan ruoanlaiton parissa. Alla kokkien vinkit:

Leikkaa kananmuna kuin avokado

Jos haluat saada kanamunan siististi halki ja poistettua keltuaisen ilman murustelua tai sotkua, hyvä keino on käsitellä kananmunaa kuin avokadoa. Kun olet kuorinut munan, leikkaa kananmuna veitsellä ympäri halki siten, ettet osu veitsellä keltuaiseen. Sen jälkeen irrotat vain keltuaisen kokonaisena ja saat ehjät, siistit valkuaiset.

Älä itke sipuleiden tähden

Raaka sipuli kirvelee useimmalla silmiä. Siksi kannattaakin leikata sipuliviipaleet tai -kuutiot suoraan kylmään vesiastiaan. Jätä sipulit veteen viideksi minuutiksi ja niistä häviä ainesosa, joka aiheuttaa kirvelyn ja niitä on helpompi käsitellä.

Esikäsittele riisi

Tavallisen riisinkeiton sijaan, liota riisejä ennen keittämistä 10 minuuttia vedessä ja valuta sen jälkeen siivilässä. Siten riisin keittoaika lyhenee ainakin 10 minuuttia ja riisi on huomattavasti irtonaisempaa.

Leikkaa perunoista päät

Perunan kuoriminen voi olla todella työlästä puuhaa. Nopeuta urakkaa leikkaamalla perunoiden päädyt pois, jolloin ne on helpompi kuoria eikä päitä tarvitse käsitellä.

Tee omat jauhosekoitukset valmiiksi

Jos harrastat leivontaa, hyvä niksi on tehdä etukäteen valmiiksi omia leivontasekoituksia. Mittaa siis purkkeihin valmiiksi kaikki reseptin vaatimat kuivat ainesosat, jolloin sinun tarvitsee leivontahetkellä vain lisätä maito ja kananmunat.

Lue myös: Oletko jo kokeillut mokkapalojen kinuskista versiota? Testaa resepti ja ihastu

Lähde: The Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat