Kuva: Fotolia

Alle 3-vuotiaat ottavat jo selfieitä - eivät silti opi sitomaan kengännauhojaan

29.06.2016 21:30 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan pikkulasten käytännön elämäntaidot ovat heikkoja, kun taas tekninen osaaminen on hyvin hanskassa jo tutti-iästä lähtien.

Daily Mail uutisoi AVG Techonologies -yrityksen tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan pikkulapset osaavat käyttää etevästi teknisiä vempaimia, mutta heidän tosielämän käytännölliset taitonsa ovat vajaavaisia.

Lähes 60 prosenttia 3-5-vuotiaista lapsista osaa käyttää älypuhelinta, ja joka neljäs pystyy avaamaan nettiselaimen omin päin. Tuloksista selvisi, etteivät tyttöjen ja poikien tekniset taidot poikkea toisistaan. Molemmat ovat yhtä taitavia, kun he saavat käsiinsä esimerkiksi älypuhelimen.

Perustaidot kateissa

Tilanne on huono, kun tarkastellaan muksujen käytännöllisiä, arjessa tarvittavia elämäntaitoja. Vain joka kuudes osaa valmistaa itselleen aamupalan ilman apua. Vain 20 prosenttia osaa uida ilman apua. Läheskään kaikki eivät myöskään osaa sitoa itse kengännauhojaan, väitetään tutkimuksessa.

Tutkimukseen osallistuneista vanhemmista puolet kertoi, että heidän lapsensa olivat ottaneet selfieitä jo ennen kuin nämä olivat täyttäneet kolme vuotta. Pienokaiset osasivat myös käyttää älylaitteiden kosketusnäyttöjä jo ennen kuin he oppivat puhumaan.

Lapsilla, joiden äidit olivat yli 35-vuotiaita, oli muita paremmat käytännön elämäntaidot. Näin ollen he osasivat sitoa muita suuremmalla todennäköisyydellä kengännauhansa itse ja laittaa itse itselleen aamupalaa.

Lähde: Daily Mail

Lue myös: Kuva pikkutyttöä kyyditsevästä motoristista suututti ihmiset - lapsen äiti julkaisi puolustuksen

Lue myös: "Luota itseesi, rakasta ja nauti" - vanhempien koskettavat elämänohjeet lapsilleen koottiin

Lue myös: Tutkimus: Vanhempien jatkuvalla puhelimen käytöllä karuja seurauksia - lisää arjen vaaratilanteita

Kilpailut

Uusimmat