Kuva: Shutterstock

Karkkivalmistajalta raju kannanotto - katso, mitä Persu's Makeis Sekoomus pitää sisällään

19.04.2024 14:15 - Jasmin Mikkilä

"Ja on hei niin pehmeetä, ettei tarvi purra kovaa", lukee makeispussin kuvauksessa.

Makeisten sekä suklaan arvonlisävero nousee 14 prosentista 25.5 prosenttiin uuden verouudistuksen myötä. Nyt Urjalan Makeistukku on lanseerannut uuden karkkipussin nimeltään "Persu's Makeis Sekoomus", jolla otetaan kantaa uuteen makeisveroon. Tuotekuvauksen mukaan jokainen sekoituspussi on sisällöltään täysin uniikki ja yllätys pussin ostajalle. 

Tuotteen kuvaus alkaa sillä, että siinä kerrotaan pussin sisältävän ulkomaalaisia karkkeja. 

"Toisin kuin yleisesti luullaan, Persu's Makeis Sekoomus ei ole ulkomaalaisvastainen, sisältäähän se 100% ulkomaalaisia karkkeja", lukee tuotteen kuvauksessa.

"Nyt jos koskaan on oiva tilaisuus lopullisesti tapattaa henkihieveriin ajettu kotimainen makeisteollisuus, nuo satatonnisissa marinoituneet kapitalistisiat. Saattohoidetaan loppuun se business, mikä aikaisemmilta on jäänyt tekemättä", kuvaus jatkuu.

Makeispussin ostamalla tulee kuvauksen mukaan tukemaan uudenlaista "virtuaalista business euth-analiaa." Tekstissä viitataan myös makeisteollisuuden tuhoamiseen.

"Tule yhteiselle matkallemme tuhoamaan kotimainen makeisteollisuus. Tuhotaan yhdessä, ettei kelleen enää tulisi orpo-olo. Ja on hei niin pehmeetä ettei tarvi purra kovaa, kuvauksessa kehotetaan."

Makeistukun johtaja kommentoi kannanotttoa

Urjalan makeistukun kaupallinen johtaja Timo Tuominen on vahvistanut MTV Uutisille, että kyseessä on poliittinen kannanotto makeisveroon.

– Täytyi vähän mieltä osoittaa. Se (makeisvero) iskee meihin ihan helvetin kovaa ja tuli täysin puskista, Tuominen kommentoi MTV Uutisille.

Tuominen ihmettelee myös perusteluja makeisverotukselle.

– Sitä perustellaan terveydellä, mutta oikeasti kerätään rahaa valtion kassaan. Vähän ontuvia selityksiä, Tuominen kommentoi.

Tuomisen mukaan vaikka makeispussin nimessä korostuvat perussuomalaiset ja kokoomus, hän korostaa viestin olevan koko puoluekentälle aina hallituksesta oppositioon. 

Lue myös: HS: SDP nousi suosituimmaksi puolueeksi

Lue myös: Makeisverolla ei välttämättä olekaan odotetunlaisia vaikutuksia

Lue myös: Hallitus laatii "yhden opiskelupaikan säännön" korkeakouluihin

Lähde: Urjalan Makeistukku, MTV Uutiset

Kilpailut

Uusimmat