Kuva: Shutterstock

Foreca: Kevään lämpöennätys ylitti jo 20 astetta - ensi viikolla mennään taas "lumisempaan suuntaan"

11.04.2024 14:15 - Minttu Tikkanen

Lumisateet ovat mahdollisia etelässäkin.

Kevään lämpöennätys rikkoutui tällä viikolla huimasti, kun Lappeenrannassa mitattiin eilen 20,1 astetta, kertoo Foreca. Vuoden aiempi lämpöennätys oli Vantaalla 1. huhtikuuta mitattu 17,1 astetta.

20 astetta huhtikuun alkupuolella on harvinaista, sillä vuodesta 1959 tilastoiduissa säätiedoissa tämä on kaikista aikaisin 20 asteen ylitys. 

Tällä viikolla saatetaan laajemminkin päästä keväisiin lukemiin, sillä perjantaina voidaan mitata monin paikoin myös 15 astetta. Aurinkoisesta kevätsäästä kannattaakin nauttia nyt, sillä viikonloppuna sää kuitenkin viilenee, ja tuo mukanaan myös sateita. 

Ensi viikolla voidaan nähdä vielä jyrkkä käänne

Vielä ei kuitenkaan kannata innostua, sillä Forecan meteorologi Joanna Rinteen mukaan lumisateiden mahdollisuus etelässäkään ei ole edelleenkään poissuljettu. Ensi viikolla ilma on tämän hetken ennusteen mukaan selvästi kylmempää kuin tällä viikolla.

– On mahdollista, että ensi viikon edetessä maan eteläosassa päivälämpötilat pysyvät vain jonkin verran plussan puolella, ja pakkaslukemia mitataan päivisinkin paikoin maan keskiosassa ja pohjoisessa laajalti. Ensi viikolla sateet muuttuvat taas lumisempaan suuntaan. Etelässäkään lumisateiden mahdollisuus ei ole vielä täysin poislaskettu, ennustaa Rinne.

Lue myös: Missä säässä vappua juhlitaan? Ensimmäinen kuukausiennuste julki

Lue myös: Talvi oli kylmempi kuin yli vuosikymmeneen

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat