Kuva: Shutterstock

Pelätyn lentokonemallin ongelmat jatkuvat - jälleen uudesta koneesta irtosi osia kesken lennon

10.04.2024 12:15 - Minttu Tikkanen

Boeing-lentokonevalmistajan koneille on sattunut useita vaaratilanteita vain tämän vuoden aikana.

Useisiin vaaratilanteisiin ja onnettomuuksiin joutuneet Boeing-konevalmistajan koneet ovat jo vuoden 2024 aikanakin nousseet useita kertoja otsikoihin vakavien vaaratilanteiden vuoksi. Tänä vuonna Boeing-sarjan koneille on sattunut teknisiä vikoja, joissa koneesta on kesken lennon pudonnut osia.

Viimeisimpänä tämänkaltaisena tapauksena yhdysvaltalainen Southwest Airlinesin lento joutui vaaratilanteeseen, kun koneesta irtosi moottorin suojus kesken lennon. Lentohenkilökunta ja matkustajat kuulivat kovan paukahduksen siivestä, ja kävi ilmi, että suoja oli repeytynyt irti. Kone joutui laskeutumaan takaisin Denverin lentokentälle, mikä kuitenkin sujui turvallisesti. Kyseessä oli Boeing 737-800 -konemalli.

ABC Newsin toimittaja jakoi X-kanavallaan tapahtuneesta myös videon, jolla näkyy revenneen suojuksen lepattaminen lähes irtonaisena. 

Jos julkaisu ei näy, pääset katsomaan sen täältä.

Jo aiemmin tänä vuonna kauhua herätti onnettomuus, jossa yhdysvaltalaisen Alaska Airlinesin koneesta irtosi pala lentokoneen rungosta kesken lennon. Kyseessä oli Boeing 737 Max 9 -malli, jonka Yhdysvaltain kansallinen ilmailuviranomainen FAA asetti hetkellisesti lentokieltoon tilanteen jälkeen. Kone onnistui kuitenkin tekemään turvallisesti hätälaskun suuri aukko rungossaan.

Boeing 737 Max 8 -kone tuli surullisenkuuluisaksi, kun sille tapahtui kaksi vakavaa onnettomuutta vuosina 2018 ja 2019, kun Lion Airin ja Ethiopian Airlinesin koneet syöksyivät yllättäen maahan. Koneessa havaittiin tyyppivika, jonka vuoksi kaikki mallin koneet asetettiin tutkintaan ja lentokieltoon. Kone kuitenkin poistettiin lentokiellosta ja palautettiin käyttööön vuonna 2021.

Vaikka tuhoisien ongelmien jälkeen Boeing-koneet on tutkittu ja palautettu lentoon, ovat niiden toistuvat tekniset ongelmat jatkuneet näihin päiviin saakka.

Lue myös: Tiesitkö, ettet välttämättä pääse lennolle, vaikka olisit ostanut lipun? Harva tietää "overbookingista"

Lue myös: Maailman pisimpien suorien lentojen aloittaminen viivästyy jälleen

Lue myös: Finnair alkaa punnita matkustajiaan

Lähde: CNN

Kilpailut

Uusimmat