Kuva: AOP/Jyrki Rahikkala

Lakot päättyvät toistaiseksi - ovat kestäneet lopulta neljä viikkoa

04.04.2024 16:15 - Minttu Tikkanen

Tilannetta arvioidaan uudelleen myöhemmin huhtikuussa.

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK tiedotti tänään, että liki neljä viikkoa kestäneet lakot päättyvät maanantaina 8. huhtikuuta.

Lakot päätettiin keskeyttää, sillä hallitus on ilmoittanut, ettei ole valmis neuvotteluihin lakkojen aikana. SAK toivookin, että lakkojen päättymisen myötä myös hallitus on valmis avoimeen neuvotteluun työntekijöiden oikeuksiin tehtävistä muutoksista.

- Hallitus on kertonut, ettei se lakkojen aikana etsi työntekijäpuolen kanssa ratkaisuja. Uusia päätöksiä lakkojen jatkosta ei tehty. Annamme nyt Orpon-Purran hallitukselle tilaa toimia. Lakot keskeytyvät maanantaina 8.4. Olemme valmiit keskusteluihin jo ennen sitä, kommentoi tiedotteessa SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

SAK kuitenkin kertoo tiedotteessaan, että arvioi tilannetta uudelleen 18. huhtikuuta eli uusien lakkojen mahdollisuus myöhemmin ei ole vielä täysin poissuljettu.

Lakot tulivat voimaan 11. maaliskuuta, ja ne ovat kestäneet päättymishetkellään neljän viikon ajan. Poliittisilla lakoilla on vastustettu hallituksen työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvan leikkauksia.

Lue myös: Neste: Polttoaineiden loppuminen häämöttää: "Tilanne vaikeutuu"

Lue myös: HS: Lakon vaikutukset voivat iskeä myös Alkoon - osa juomista on jo loppunut

Lähde: SAK

Kilpailut

Uusimmat