Kuva: Shutterstock

Suomen vetovoimaisin yliopisto on selvillä

30.03.2024 12:15 - Minttu Tikkanen

Helsingin yliopistoon hakee vuosittain kymmeniätuhansia ihmisiä.

Helsingin yliopisto nousi jälleen vetovoimaisimmaksi yliopistoksi korkeakoulujen yhteishaussa.

Helsingin yliopistoon oli tänä vuonna yhteensä 31 000 hakijaa kandi- ja maisteriohjelmiin. Ensisijaisten hakijoiden määrän pohjalta Helsingin yliopisto nousi selvästi Suomen suosituimmaksi yliopistoksi yhteishaussa.

Suosionsa vuoksi kaikille ovi Helsingin yliopistoon ei aukene, sillä aloituspaikkoja on tarjolla noin 4200, ja ne jakautuvat jopa 62 eri tutkinto-ohjelmalle.

Helsingin yliopistossa tyypillisesti puoleensa vetävät ainakin oikeustiede, lääketiede ja psykologia. Niihin kaikkiin oli tänäkin vuonna yli 3000 hakijaa, oikeustieteeseen jopa yli 4000. 

Suosiotaan kasvattivat edellisvuosista kuitenkin myös politiikan ja viestinnän kandiohjelma, jonka hakijamäärä kasvoi peräti 51 prosentilla sekä yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelma, joka puolestaan kasvoi 37 prosentilla hakumäärissä.

Maisteriohjelmista suosituin puolestaan oli terveydenhuollon kehittämisen maisteriohjelma, johon haki 658 ihmistä, proviisorin koulutusohjelma, johon haki 297 ihmistä sekä psykologian maisteriohjelma 231 hakijalla.

Lue myös: Helsingissä kokeillaan uudenlaista ratkaisua hävikin torjumiseen

Lue myös: Suomalaisnuorten PISA-tulokset laskevat kuin lehmän häntä - suunta alaspäin kaikissa Pohjoismaissa

Lue myös: Helsingin kaupunki irtisanoutuu lukiolaisten nöyryyttävästä perinteestä

Lähde: Helsingin yliopisto

Kilpailut

Uusimmat