Kuva: Sanni Seppä

Testasimme, mistä kahvilasta saa parhaan laskiaispullan: "Tuntee, että joku on tämän itse leiponut"

04.02.2024 16:15 - Minttu Tikkanen

Pullat erosivat selvästikin toisistaan muun muassa koostumukseltaan.

Voice.fi:n toimitus testasi neljän eri kahvilan version talven suosikkileivonnaisesta eli laskiaispullasta.

Tuotteista löytyi yllättävänkin selkeitä eroavaisuuksia ja erilaisia variaatioita, mutta kärki erottui kuitenkin selvästi.

Picnic, 4,70€

Picnicin pulla yllättää raatilaiset positiivisesti. (kuva: Sanni Seppä)

Pisteet 4/5

Voiko valtavan ketjuliikkeen pulla olla hyvä? Raadin ennakko-odotukset Picnicin pullasta eivät olleet testin korkeimmat, mutta pulla ylittääkin ne. 

Pulla on pienempi kuin vertailukumppaninsa, mutta omalla tavallaan suloinen. Toisaalta ikävä tosiasia on, että pulla on verrokeista myös kooltaan pienin, mutta hinnaltaan silti kallein.

Hillossa pulla vetää ehdottomasti pisimmän korren. Hillon ystävälle pulla voi olla ehdottomasti oikea valinta, sillä Picnicin pullassa on vertailtavista selkeästi eniten hilloa - ja se on parhaan makuista. Hillossa maistuu aito vadelma ja tuntuvat vadelman siemenet, mikä tekee siitä kotitekoisen ja aidon tuntuista. 

Pisteitä Picnicin leivonnaiselle ropisee myös pehmeästä koostumuksesta, joka on sopivan tiivis, eikä lainkaan kuiva. 

Patisserie Teemu Aura, 4,50€

Patisserie Teemu Auran pullassa hillo herättää hämmenystä. (kuva: Sanni Seppä)

Pisteet: 2,5/5

Patisserie Teemu Auran laskiaispulla on kauniin ja huolella sommitellun näköinen. Kuitenkin jo pullaa haukatessa iskee hätä, missä se hillo on? Pullassa tosiaankin on todella huomattavasti kilpakumppaneitaan vähemmän hilloa, sitä löytyy vain pieni tippa pullan keskeltä. 

Hillon vähäisyys selittyy kuitenkin pian, sillä se on maultaan selvästi muita voimakkaampaa ja happamampaa. Jos hilloa olisi ollut enemmän, se olisi voinut dominoida liikaa koko pullan makua. Raatia valinta ei kuitenkaan vakuuta. Jos kaipaa perinteistä laskiaispullan makuelämystä, tämä ei ole oikea valinta.

- Tämä ei ole se laskiaispulla, jota lähtisin ostamaan.

- Jos haluaa perinteisen laskiaispullan, niin tämä ei ole se, koska hillo on niin outo, raatilaiset kommentoivat.

Pulla saattaa kuitenkin puhutella laskiaispullalta uusia kokemuksia etsivää tai mahdollisesti sellaista, joka ei ole niin makean hillon ystävä. Myös mantelimassalla pulla voisi olla mahdollisesti toimivampi kokemus. 

Muilta osin pulla on kyllä onnistunut, kermavaahto on maukas ja itse pulla todella pehmeää ja koostumukseltaan ihanaa. Todella voimakas ja erikoisen makuinen hillo kuitenkin saa raadin empimään.

Fazer/Gateau, 3,90€

Fazerin pulla ei maistu niin kotitekoiselta ja käsintehdyltä kuin muut. (kuva: Sanni Seppä)

Pisteet: 3/5

Fazerin sekä sen omistaman Gateaun pulla on ulkoisesti kaunis, näyttävä ja muita huokeampaan hintaansa nähden myös todella kookas laskiaispulla.

Myöskään täytteissä ei ole säästelty, hilloa ja kermaa on aidon laskiaispullan tapaan runsaasti. Koollaan ja täytteillään pulla siis tarjoaa hyvää hintalaatusuhdetta. Kokonaisuus on kuitenkin lievä pettymys. Maan johtavina leipomoina odotamme Fazerilta kärkisuoritusta, mutta itse pulla jää verrokkeihinsa nähden huomattavasti kuivemmaksi ja höttöisemmäksi. 

- Näyttää hampurilaisleivältä, ei pullalta vaan sämpylältä, yksi raadista kommentoi.

Pullasta puuttuvat esimerkiksi vivahteikkaat kardemumman maku ja ihanan pehmeä koostumus. Pullasta jää myös kaikista teollisin kuva, se maistuu eniten tehtaan liukuhihnalta, eikä niin sanotusti kotitekoiselta mummon pullalta.

- Enemmän fiilis, että tämä on tehtaassa tehty. Tätä ei ole mummo tehnyt, raati toteaa.

Hillo ja kermavaahto pullassa ovat turvallista keskiluokkaa, ne ovat varma hyvä, mutta eivät päräyttävän erityisiä.

Kanniston leipomo, 3,90€

Kanniston leipomon pulla miellytti eniten koko raatia. (kuva: Sanni Seppä)

Testivoittaja, pisteet: 4,5/5

Kanniston leipomon pulla on kokonaisuudessaan testin kiistaton voittaja. Se hurmaa niin maullaan, koostumuksellaan kuin ulkonäölläänkin.

Kanniston leipomon pulla erottuu heti jo ulkonäössään muista, sillä poikkeuksellinen raesokeri tekee pullasta kauniin ja koristellun näköisen. Se tuo myös heti mieleen kotona tehdyn leivonnaisen.

Pullassa on riittävästi täytteitä, ja niissä on onnistuttu. Kerma maistuu aidolta ja täyteläiseltä, mutta ei kuitenkaan jätä rasvaista kalvoa suuhun. Hillokin on sopivan makea, mutta erityisen muista erottuvan maun pullaan tuo mausteidenkäyttö, jossa ei ole säästelty. Verrokeista Kanniston leipomon pullassa maistuu selkeiten kardemumma. Pulla on myös selkeästi pehmeimmän ja tuoreimman tuntuinen. 

Pulla maistuu kaikista eniten kotitekoiselta, eikä laisinkaan sarjatuotannolta. Jos on etsimässä ihanaa, tuoretta laskiaispullaa, joka voisi yhtä hyvin olla oma mummon tekemä, on Kanniston leipomon pulla oikea valinta. 

- Tämä on omaa luokkaansa, tässä tuntee, että joku on tämän leiponut.

Kanniston pulla on myös ilahduttavasti hinnaltaan testin huokeimmasta päästä.

Lue myös: Kauppojen laskiaispullat testissä, yksi nousi ylitse muiden: "Hävyttömän hyvää"

Lue myös: Alkoholittomat oluet testissä, kaksi olutta nousi ylivoimaiseen voittoon - "Erinomainen janojuoma"

Kilpailut

Uusimmat