Kuva: Shutterstock

Nyt myös postinjakelu menee lakkoon - ole ajoissa joululahjojen postittamisen ja tilaamisen kanssa

11.12.2023 15:15 - Minttu Tikkanen

Posti- ja logistiikka-alan unionissa ei voida hyväksyä hallituksen kaavailemia toimia.

Torstain lakko laajenee koskemaan nyt myös postinjakelua. 

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU kertoo tiedotteessaan osallistuvansa lakkoon, koska ei voi hyväksyä hallituksen kaavailemia toimia työntekijöiden oikeuksien heikentämiseksi. PAU kommentoi lakolla osallistuvansa taisteluun työehtoihin, työttömyysturvaan ja lakko-oikeuteen kohdistuvia leikkauksia vastaan.

Tilanne on PAU:n puheenjohtaja Heidi Niemisen mukaan jopa poikkeuksellisen paha työntekijän näkökulmasta.

- Näin palkansaajavihamielistä hallitusta ei ole koettu naismuistiin. Pitkän heikennyslistan lopputulemana maamme hallitus haluaa romuttaa koko nykyisen työehtosopimusjärjestelmän ja jättää lopulta ison osan työntekijöistä työehtosopimusten ulkopuolelle. Yhtenäinen palkansaajaliike on lakkoja käyttämällä pystynyt aiemminkin estämään työntekijöiden aseman heikentämisen. PAUn edustamat alat ovat ehdottomasti mukana yhteisessä rintamassa vastustamassa hallituksen heikennysesityksiä – meillä on omakohtaistakin kokemusta siitä mihin palkansaajaliike yhdessä pystyy, kommentoi Nieminen.

Joululahjoja mahdollisesti tilailevan tai lähettelevän kannattaa siis ottaa huomioon, että paketit ja joulukortit kannattaa pyrkiä saamaan postiin piakkoin, sillä ylimääräisiä mutkia voi olla matkassa.

Postinjakelu menee lakkoon tulevana torstaina, 14. joulukuuta vuorokauden ajaksi eli välillä 00.00–24.00.

Jo aikaisemmin tänään uutisoimme lakon vaikutuksista muun muassa julkiseen liikenteeseen. Voit lukea lisää aiheesta alta. 

Lue myös: JHL:n lakko laajenee - vaikuttaa muun muassa juniin, busseihin ja liikuntapalveluihin ympäri Suomen

Lue myös: Tv-alan Emmy-gaala siirtyy useilla kuukausilla Hollywoodin lakon vuoksi

Kilpailut

Uusimmat