Kuva: AOP

Joe Bidenin vierailu pistää liikenteen sekaisin - muista useat poikkeusreitit

13.07.2023 09:15 - Minttu Tikkanen

Liikenteeseen on syytä varata reilusti aikaa.

Eilen helikopterit pörräsivät kaikkialla Helsingin yllä ja ihmiset kerääntyivät kadulle katsomaan, kun Yhdysvaltain presidentti Joe Biden saapui vierailulle Suomeen. Hän laskeutui Helsinki-Vantaan lentokentälle noin klo 22 aikaan keskiviikkoiltana.

Vielä tänäänkin presidentin vierailu aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä Helsingissä ja sekoittaa osaltaan kaupungin liikennejärjestelyjä. Biden on Helsingissä tasavallan presidentti Sauli Niinistön vieraana, mikä tarkoittaa, että tapaaminen järjestetään presidentinlinnassa. Siten myös suurimmat poikkeusjärjestelyt liikenteessä nähdään ydinkeskustassa.

Poliisi tiedottaa, että 13. heinäkuuta Pohjoisesplanadi on suljettu Sofiankadun ja Päävartiontorin väliltä. Eteläesplanadilla liikenne puolestaan pysyy normaalina. Myös koko Kauppatori on kiinni aamusta alkanen, mikä siirtää Suomenlinnan lauttaliikenteen lähtemään poikkeuksellisesti Katajanokalta. Kauppatorin vesibussi- ja risteilylaitureita ei korvata poikkeusreitillä, vaan ne ovat kokonaan poissa käytöstä.

Pohjoisrannasta pääsee keskustaan vain Aleksanterinkadun kautta, ja siitä eteenpäin eteläisempään Helsinkiin Unioninkadun kautta. Myös Katajanokalle menevästä liikenteestä Mariankatu on suljettu, ja se kannattaa kiertää Pohjoisrannasta Kanavakadun kautta. Olympiaterminaaliin puolestaan kuljetaan nyt Tehtaankadun kautta. 

Poliisi kehottaa autoilijoita varaamaan matkantekoon reilusti aikaa, jos ydinkeskustassa on tänään pakko liikkua. Joihin reitteihin kuten Olympiaterminaaliin tai Katajanokan terminaaliin pääsyyn kannattaa varata jopa ylimääräinen tunti.

Myös julkinen liikenne voi viivästyä poikkeusjärjestelyiden vuoksi. Katkokset liikenteessä voivat olla pisimmillään poliisin mukaan jopa 40 minuuttia, joten aikaa ja kärsivällisyyttä on syytä varata myös julkisilla liikkumiseen.

Lue myös: Yhtä pysäköintisääntöä ei joko osata tai sitä rikotaan jatkuvasti tietoisesti - oletko syyllistynyt?

Lue myös: Sähköpotkulautojen rajoitukset ovat vähentäneet onnettomuuksia huomattavasti: "Merkittävä vaikutus"

Kilpailut

Uusimmat