Kuva: Shutterstock

Millaista on pikkujouluaika taksikuskin silmin? Kuljettajat jakavat muistojaan

19.12.2021 14:15 - Reija Saarinen

Tänä vuonna pikkujoulukausi on työllistänyt taksia huomattavasti viime vuotta enemmän.

Käynnissä oleva pikkujoulukausi on ollut 02 Taksin datan mukaan vauhdikas. Viime vuoteen verrattuna on tehty yli kaksinkertainen määrä tilauksia. 

Korona-aika näkyy kuljettajien mukaan myös juhlimistottumuksissa. 

- Ennen korona-aikaa viimeiset juhlijat istuivat normaalisti taksiin kello seitsemän aikaan aamulla, mutta koronarajoitusten aikaan ihmiset lähtivät kotiin jo puolen yön jälkeen. Nyt, kun yökerhot ovat saaneet koronapassin ansiosta pitää ovet auki, on taksikyydeissä ollut jonoja viiteen asti yöllä, kertoo tiedotteessa 02 Taksin yhteistyökumppanin Artcabin hallituksen jäsen Mauri Pellinen.

Pitkään taksinkuljettajina toimineet ovat nähneet urallaan monenlaisia sattumuksia. Kuljettajien mukaan nykyään asiakkaat osaavat käyttäytyä, toisin kuin 70-luvulla. Silloin helposti juotiin liikaa, herättiin väärästä osoitteesta tai haukuttiin pomo.

ArtCabin toimitusjohtaja Hannu Valo toteaa, että vuosien varrelle on mahtunut paljon kaikenlaisia sattumuksia.

- Yksi vähän hankalampi pikkujoulukyyti muistuu mieleen. Asiakas olisi halunnut polttaa tupakkaa sisällä autossa ja kysyi siihen lupaa suunnilleen minuutin välein. Asiakas nukahti puolessa välissä matkaa! Yllättävän usein asiakkaat ovat myös tokaisseet, että teetkö sä jotain duuniakin vai ajatko vain taksia.

Myös maksun kanssa on toisinaan ollut ongelmia. 

- Kerran asiakkaallani oli päällään minihame, korkokengät ja pikkulaukku. Oli aivan hirveä sää ja asiakas halusi kyytiin. Asiakkaalla ei ollut kuitenkaan yhtään rahaa ja hän ei keksinyt, mitä voisi antaa pantiksi. Ehdotin, että otan hänen kauniit korkokenkänsä pantiksi, kun hän käy hakemassa sisältä rahaa ja näin tehtiin.

Valon mukaan myös taksinkuljettajissa oli 70-luvulla varsin omanlaisiaan persoonia. 

- Kerran yksi kuljettaja ajoi humalaisen kuskin perässä, otti pistoolin käteensä ja alkoi ampua renkaita puhki. Siihen aikaan sai ja oli normaalia pitää asetta autossa.

Lue myös: Kysymys, joka taksinkuljettajalle esitetään lähes aina - yllättääkö?

Kilpailut

Uusimmat