Kuva: Shutterstock

7 luovaa harrastusta, joita kannattaa kokeilla tänä vuonna

04.01.2021 16:15 - Reija Saarinen

Esimerkiksi kukkasidonta on rentouttava ja ihana harrastus.

Uusi vuosi, uudet harrastukset. Saattaa olla, että moni pohtii tälläkin hetkellä sitä, millaisen harrastuksen voisi uuden vuoden kunniaksi aloittaa.

On hyvä muistaa, että harrastuksen ei aina tarvitse olla liikunnallinen. Sen sijaan oman luovuutensa voi päästää valloilleen esimerkiksi päiväkirjan kirjoittamisen tai kukkasidonnan muodossa.

Jos siis kaipaat itsellesi luovaa tekemistä kuluvalle vuodelle, kannattaa miettiä, voisiko joku alla olevista harrastuksista kenties olla sinun juttusi.

1. Kalligrafia

Kalligrafia eli korutekstaus on kauniin käsikirjoittamisen taiteenala. Se on myös harrastus, jota voit harjoittaa lähes missä tahansa ja se antaa sinulle mahdollisuuden täysin omanlaisen tyylin saavuttamiseen. 

2. Kukkasidonta

Kukkasidonta on oiva tapa päästää luovuus valloilleen. Sitä voi harjoitella kursseilla, mutta myös kotona esimerkiksi YouTube-videoiden avulla.

3. Päiväkirjan kirjoittaminen

Päiväkirjan pitäminen on hauska harrastus. Sen avulla voit pohtia elettyä elämää ja samalla suunnitella tulevaa.

4. Ristipistotyöt

Ristipistotyö on perinteinen kirjontamuoto. Ristipistomalli on paperille piirretty kuva, jossa ruudut ovat symboleina tai väreinä. Perinteisesti ristipistotöillä on koristeltu tyynynliinoja, pyyhkeitä ja peittoja, joten tämä harrastus tuo myös kodinsisustukseen uusia tuulia.

5. Valokuvaus

Valokuvaaminen on harrastus, jonka kuka tahansa voi ottaa haltuun. Voit kuvata maisemia, ihmisiä ja pieniä yksityiskohtia. Alkuun pääsee myös edullisella kalustolla tai esimerkiksi puhelimella ja innokkuuden ja taitojen lisääntyessä voi hyvinkin panostaa harrastukseen hieman enemmän. 

6. Leipominen

Leipominen on harrastus, joka lievittää hyvin stressiä. Se antaa vapauden kokeilla uusia yhdistelmiä ja koristelussa saa päästää luovuutensa valloilleen. Huono asia ei toki ole sekään, että lopulta pääsee herkuttelemaan.

7. Kutominen

Kutominen on ollut jo pidemmän aikaa trendikästä. Etenkin vuosi 2020 tuntui olevan monelle neulomisen kulta-aikaa, kiitos runsaan kotona vietetyn ajan. Neulominen on paitsi rentouttavaa myös palkitsevaa. Sillä mikä sen parempi tunne kuin sujauttaa päähän itsetehty pipo. 

Lue myös: 5 harrastusta, jotka tekevät sinusta älykkäämmän

Kilpailut

Uusimmat