Kuva: AOP

Uskaltaisitko päästää koirasi tälle sillalle? Jopa 600 hauvaa hypännyt alas!

27.03.2019 17:45 - Senni Loikala

The New York Times uutisoi aavemaisesta ilmiöstä.

Kaikki varmasti ovat kuulleet vanhasta uskomuksesta, jonka mukaan Skotlannissa sijaitsevassa Loch Ness -järvessä eläisi Loch Nessin hirviö. Mutta oletko kuullut Overtounin sillasta, joka myös sijaitsee Skotlannissa?

Kyse on viktoriaanisesta sillasta, joka rakennettiin 1800-luvun lopulla. Sillan lähistöllä on kartano ja vehreää luontoa, ja monet ulkoivat alueella lemmikkinsä kanssa.

The New York Times uutisoi aavemaisesta ilmiöstä, joka liitetään Overtounin sillan ylittämiseen koiran kanssa. Tarina kertoo, että poikkeuksellisen suuri määrä koiria on saanut päähänsä hypätä korkealta sillalta alas, osa kohtalokkain seurauksin.

Paikalliset tutkijat arvioivat, että yli 300 koiraa olisi hypännyt sillalta ajan saatossa. Lehtitietojen mukaan määrä olisi jopa 600. Kerrotaan, että ainakin 50 koiraa olisi saanut surmansa sillalta loikattuaan. Paikalliset kutsuvat siltaa ”koirien itsemurhasillaksi.”

Uskaltaisitko ylittää Overtounin sillan koirasi kanssa? (kuva: AOP)

Liikkeellä on erilaisia spekulaatioita siitä, mikä voisi saada koiran hyppäämään sillalta. Jotkut uskovat, että lemmikki saisi vainun sillan alla olevista pienistä nisäkkäistä, kuten näädistä tai minkeistä. Tällöin koira syöksyisi alas saalistusviettinsä johdosta.

Osa paikallisista kuitenkin uskoo, että sillalla kummittelee. Yksi paikallinen asukas kertoo kummitustarinasta, jonka monet Dumbartonin kaupungin asukkaat ovat kuulleet. Overtounin silta sijaitsee samassa kaupungissa.

Monet uskovat, että siltaa ylittävät koirat käyttäytyisivät itsetuhoisesti yliluonnollisten voimien vuoksi. (kuva: Shutterstock)

- Eräs rouva eli surun murtamana yli 30 vuotta sen jälkeen, kun hänen aviomiehensä kuoli vuonna 1908. Rouva on kummitellut täälläpäin kuolemastaan lähtien. Hänet on nähty ikkunoista ja kävelemässä lähialueella, Marion Murray kertoo.

Ms. Mackinnon on yksi koiranomistajista, joka kertoo lemmikkinsä hypänneen sillalta alas. Mc. Mackinnonin omien sanojen mukaan tapaus sattui kolme vuotta sitten, kun hän oli lenkillä bordercollie-rotuisen Bonnie-koiransa kanssa.

- Bonnien käytös muuttui lähestyessämme siltaa. Kun olimme sillalla, Bonnie ensin jähmettyi. Sitten hän sai omituista energiaa ja hyppäsi kaiteen yli suoraan alas, hän kertoo The New York Timesissa.

Uutisoimme aiemmin merkeistä, jotka kertovat koiran rakkaudesta omistajaansa kohtaan. Pääset juttuun tästä.

Lähde: The New York Times

Kilpailut

Uusimmat