Kuva: Shutterstock

Suomi nousi ykköseksi - tuottaa vertailun mukaan eniten hyvää maailmalle

23.01.2019 14:35 - Reija Saarinen

Ulkoministeriön tiedotteen mukaan Suomi nousi mittauksessa neljänneltä sijalta ykköseksi.

The Good Country Index -mittarin mukaan Suomi tuottaa maailmalle eniten hyvää, kertoo Ulkoministeriö tiedotteessaan. Listauksessa laitetaan 153 valtiota järjestykseen sen mukaan, mikä niiden kokonaisvaikutus maapallolla on. Suomen lisäksi kärkimaihin nousivat Irlanti, Ruots, Saksa ja Tanska.

Suomi siis tuottaa kokoonsa suhteutettuna eniten hyvää ihmiskunnalle ja kuormittaa maailmaa kaikista valtioista vähiten.

- Tämä on hieno tunnustus. Suomi on hyvä, juureva maa ja meihin luotetaan kansainvälisillä areenoilla. Se on johdonmukaisen työn tulosta ja näen sen itse työssäni lähes päivittäin. Tämä tunnustus tekee hyvää Suomen sisäiselle keskustelulle ja ilmapiirille. Ollaan hetki ylpeitä ja pyritään sitten taas parempaan, ulkoministeri Timo Soini kommentoi tulosta.

The Good Country Index perustuu YK:n ja muiden kansainvälisten organisaatioiden tuottamaan dataan, josta on rakennettu 35 mittaria.

Ensimmäisellä sijalla oleva Suomi suoriutuu parhaiten mittareilla tiedejulkaisujen vienti, patenttien määrä, liikkumisen vapaus, lehdistönvapaus, kyberturvallisuus, omien konfliktien generoimat pakolaiset, ympäristösopimusten noudattaminen, vapaakauppa, suorat ulkomaaninvestoinnit ja ruoka-apu.

Lue myös: 10 erikoista faktaa, joita et ehkä tiennyt Suomesta

Lue myös: Tunnettu talouslehti: Suomi on maailman paras matkakohde vuonna 2019

Lähde: Ulkoministeriö

Kilpailut

Uusimmat