Kuva: Shutterstock

Ihmiset tuomitsevat äidin, kun lapsi itkee nälkäänsä - taustalla kuitenkin surullinen totuus

22.11.2018 19:45 - Katariina Auvinen

Brittityttö Megan on jatkuvasti nälkäinen, koska hän kärsii harvinaislaatuisesta syndroomasta.

Oletko koskaan tuntenut itseäsi jatkuvasti nälkäiseksi? Brittityttö Meganille, 7, olotila on arkipäivää, koska hän kärsii harvinaislaatuisesta sairaudesta, joka tekee hänet jatkuvasti nälkäiseksi. Meganin äiti, Tracy Fitzgerald, 36, avasi perheen arkea Metro-julkaisulle. 

Äidin mukaan hänen sydämensä särkyy, kun tytär itkee nälkäänsä jatkuvasti. Perhe on joutunut jopa lukitsemaan kaapit ja jääkaapin, jotta Megan ei itse menisi syömään ruokaa. Tyttö kärsii Prader-Willin syndroomasta. Sairaudlle tyypillistä on hidastunut kehitys sekä ylensyönti. Syndroomasta kärsivät eivät tunne kylläisyyttä.

Megan oli vain kaksi kuukautta vanha, kun hänellä diagnosoitiin syndrooma. 

- Pystyn nykyisin helpommin harhauttamaan hänen mielenkiintoaan ruokaa kohtaa, mutta en voi olla paikalla koko ajan, joten silloin hän huomaa kiljuvan nälkänsä, äiti kertoo. 

Muutama kuukausi sitten Megan söi veljensä syntymäpäiväkakun, vaikka tämä oli saanut vain vähän aikaa sitten pienen maistiaisen. 

- Jätin kakun pöydälle, mutta en tarpeeksi kauas, joten hän päätti avittaa itse itseään, Fitzgerald kertoo. 

Perhe on joutunut piilottamaan kaikki ruuat, eivätkä he voi edes puhua syömisestä, koska tytär menee täysin pois tolaltaan. 

- Ihmiset tuijottavat meitä julkisella paikalla todella pitkään, jos lapseni itkee nälkäänsä. He eivät ymmärrä kokonaistilannetta. Toivon, että tarinamme avulla monet saavat tietää tilanteesta, eivätkä tuomitsisi ihmisiä ja vanhempia niin äkkiseltään, äiti kertoo. 

Lue myös: Ihmiset kehuvat kilpaa pikkutytön upeita silmiä - taustalla kuitenkin surullinen totuus

Lue myös: Vaivaako sinua huijarisyndrooma? Saattaa pahimmillaan johtaa vastuun pakoiluun

Lähde: Metro 

Kilpailut

Uusimmat