Kuva: Shutterstock

Polttarikulut hiertävät usein - täsmävinkit, joilla saat kaveriporukan pysymään tyytyväisenä

27.09.2018 11:15 - Henna Koste

Kaikki rahasta -kirjassa puhutaan polttarijärjestelyistä, jotka laittavat erituloiset ihmiset kinkkiseen tilanteeseen.

Toimittaja-kirjailija Julia Thurén kertoo tuoreessa Kaikki rahasta -kirjassaan (Gummerus) sijoittamisesta palkkaneuvotteluihin. Hän toteaa myös, että on yksi tilanne, jossa ihmiset saattavat yllättävän helposti päätyä törmäyskurssille erilaisten tulotasojen vuoksi: polttarit. 

"Jos asiaa oikein pysähtyy ajattelemaan, on tilanne oikeastaan ihan mielivaltainen: kootaan yhteen vaikkapa 20 entuudestaan tuntematonta ihmistä muutamasta eri kaveriporukasta. Laitetaan heidät puhumaan miltei ensi metreillä niinkin henkilökohtaisesta asiasta kuin rahasta", Thurén huomauttaa. 

Osallistujista riippuen vaihtelee, kuka haluaa maksaa morsiamen menoja ja kuka voi taas olla mukana koko viikonlopun. Kirjailija itse on huomannut parhaaksi, että ihmiset saavat itse päättää mihin he laittavat rahansa ja rahanmeno on täysin läpinäkyvää. Kulut voi kirjata sovellukseen, josta kaikki näkevät ne. Kirjassa suomalaiset naiset kertovat, kuinka he ovat ratkaisseet polttarikuluihin liittyviä asioita. 

"Olemme toimineet niin, että jokainen laittaa esimerkiksi kaason tilille itselleen sopivan summan. Sitten olemme tehneet yhteisesti jotain, mihin rahat riittävät. En pidä erityisen tärkeänä, että jokainen käyttäisi saman summan tai osallistuisi vain siihen, mistä on itse maksanut, vaan että kaikilla olisi hauskaa", kirjoittaa Aliisa, 26. 

Mitä mieltä sinä olet? 

Kaikki rahasta -kirjassa rahasta puhutaan monesta näkökulmasta. (kuva: Gummerus) (kuva: Gummerus)

Lue myös: Paljon suomalaiset tienaavat? Katso, osuuko oma palkkasi keskiansioon

Lue myös: Suomalaismorsian ei halua miehensä polttareihin stripparia - kansalla vahva mielipide asiaan

Kilpailut

Uusimmat