Kuva: Shutterstock

Koululaisia kiusattiin likaisten vaatteiden takia - koululta luova ratkaisu ongelmaan

23.08.2018 12:45 - Iiro Myllymäki

Yhdysvalloissa eräs lukio on ottanut käyttöön ilmaisen pyykinpesuhuoneen.

Yhdysvalloissa eräs koulu on keksinyt erikoisen ratkaisun, jolla se pyrkii vähentämään oppilaisiin kohdistuvaa kiusaamista. New Jerseyn Newarkissa sijaitsevassa West Side High Schoolissa joitain oppilaita on kiusattu, koska he ovat käyttäneet likaisia vaatteita koulussa. LADbible kirjoittaa, että kaikkien oppilaiden vanhemmilla ei ole varaa pesukoneeseen, ja tämän takia jotkut oppilaista tulevat kouluun likaisilla koulupuvuilla. Eräs oppilas oli myös jäänyt kodittomaksi ja kanniskeli likapyykkiä mukanaan koulussa, ja tästä koko idea pesulahuoneesta sai alkunsa.

Nyt asiaan on tulossa muutos. Koulu on ottanut käyttöön erillisen pyykinpesuhuoneen, jossa lukiolaiset voivat pestä vaatteitaan ilmaiseksi. Koulun rehtori Akbar Cook kertoo, että jotkut oppilaat ovat jopa jättäneet koulupäiviä väliin likaisista vaatteista johtuvan kiusaamisen takia.

- Nämä ovat hyviä lapsia, jotka haluavat oppia, mutta heiltä on jäänyt väliin kolmesta viiteen koulupäivää kuukaudessa, koska heitä on kiusattu likaisten vaatteiden takia. Muutin jopa koulupuvut tummemman värisiksi, jotta niitä voisi käyttää pidempään pesemättä. Jopa tämän jälkeen oppilailla oli hankaluuksia pitää niitä tarpeeksi puhtaina, jotta he voisivat käydä koulussa, Cook sanoo.

Rehtori toivoo, että kouluun hankittujen pesukoneiden myötä oppilaat saavat paitsi puhtaita vaatteita, myös kohonnutta itsetuntoa.

Lue myös: Miksi helsinkiläisessä kauppakeskuksessa kiusattiin ohikulkijoita? Kampanjalla tärkeä sanoma

Lähde: LADbible

Kilpailut

Uusimmat