Kuva: Shutterstock

Synnytys meni karmealla tavalla pieleen - epiduraalineula jäi naisen sisään 14 vuodeksi

29.03.2018 16:45 - Senja Rapila

Järkyttävä tapaus on johtanut siihen, että 41-vuotias nainen voi halvaantua kokonaan, mikäli neula poistetaan selkäytimestä.

41-vuotias Amy Bright kärsi jatkuvista selkäkivuista neljäntoista vuoden ajan, eivätkä lääkärit onnistuneet paikantamaan syitä kivuille.

Lopulta lääkärit onnistuivat tarkan etsinnän ansiosta löytämään syyn krooniselle kivulle: selkäytimen uumeniin oli uppoutunut jopa kolmen senttimetrin pituinen neulanpätkä, joka oli peräisin 14 vuotta sitten saadusta epiduraalista. Tuolloin Amy oli synnyttämässä kuopustaan.

Rikkoutunut neula on aiheuttanut huomattavia hermostovaurioita, koska Amy ei tänä päivänä pysty hallitsemaan täysin vasenta jalkaansa taikka jalkateräänsä. Asiantuntijat ovat järkyttävän löydöksen jälkeen todenneet, että mikäli neula poistettaisiin nyt, nainen voisi halvaantua pysyvästi.

- Joka kerta kun liikun, kävelen, kumarrun, käännyn tai nukun, neula liikkuu selkäytimessäni. Neljäntoista vuoden ajan neulan liikkuminen on aiheuttanut arpikudosta selkäytimeeni, Amy on kertonut haastattelussa.

Hän joutuu elämään särkylääkkeiden ja jatkuvan fysioterapian loukussa koko loppuelämänsä.

- Tilanne on mennyt siihen pisteeseen, että selkäydintäni polttaa jatkuvasti. Olen hyvin peloissani tulevaisuudestani. Jalkani heikkenee jatkuvasti. Joudun todennäköisesti pyörätuoliin.

Amy kertoo aikovansa haastaa synnytyssairaalan oikeuteen tapauksesta.

Lähde: Metro

Lue myös: Nainen taltioi huvittavan synnytyskuvan - vastasyntyneen asennolle nauretaan netissä

Lue myös: Tuore äiti kyllästyi hänen vartaloaan arvosteleviin kommentteihin - julkaisi herättelevän tekstin

Lue myös: Tuore äiti jakoi pysäyttävän kuvan: "Tältä näyttää synnytyksen jälkeinen masennus"

Kilpailut

Uusimmat