Kuva: Shutterstock

Hoitajan pieni teko sai lapsipotilaan rauhoittumaan hetkessä - äiti halusi jakaa tarinan

16.03.2018 21:15 - Katariina Auvinen

Äiti oli ihmeissään, kun hänen tyttärensä toiveeseen vastattiin.

Äiti kertoi tarinansa Love What Matters -sivustolle siitä, kuinka hoitajan pieni ja upea teko sai hänen yhdeksänvuotiaan tyttärensä rauhoittumaan. 

"Olen seonnut laskuissa siinä, kuinka monta kertaa olemme joutuneet olemaan sairaalassa yhdeksänvuotiaan Alyssa-tyttäreni kanssa. Tyttäreni sairastaa geneettistä häiriötä, joka aiheuttaa epilepsiakohtauksia. Sen lisäksi, että hän kouristelee voimakkaasti, hänen käytöksensä voi myös muuttua. 

Kun hän oli nuorempi, vietimme sairaalassa enemmän aikaa kuin kotona. Kun Alyssa kasvoi, hänen kohtauksensa vähenivät, lakaten kokonaa. Toivoimme salaa, että kyseinen häiriö helpottaisi lapsen kasvaessa. 

Kahden vuoden jälkeen kohtaukset palasivat takaisin. Olimme murtuneita."

Tyttö sai eräänä päivänä niin pahan kohtauksen, että edes ensihoitajat eivät meinanneet saada kohtausta loppumaan. Tyttö kiidätettiin sairaalaan, jonne hän joutui jäämään yöksi. Kun aamu koitti, hoitaja tuli huoneeseen.

"Hän tiedusteli, tarvitsisimmeko jotain. Tyttäreni huudahti, että hän haluaisi lakata kyntensä. Naurahdin ja huokaisin helpotuksesta, että Alyssa alkaa olla oma itsensä."

Äidin ja tyttären hämmästys oli suuri, kun hoitaja todellakin tuli kynsilakkapurnukan kanssa Alyssan huoneeseen. Hän lakkasi nuoren tytön kynnet ja tämä rauhoittui sekä piristyi silmin nähden. 

Äiti ylistää hoitajan pientä tekoa, joka merkkasi hänelle ja hänen tyttärelleen enemmän kuin tämä edes osasi aavistaa. 

Lue myös: Lastenhoitajat paljastavat järkyttävimmät kokemuksensa työssä: "5-vuotias työnsi Legon alapäähänsä"

Lähde: Love What Matters 

Kilpailut

Uusimmat