Kuva: AOP

Disneylandin työntekijät eivät saa koskaan osoittaa etusormellaan - arvaatko miksi?

16.11.2017 16:45 - Iiro Myllymäki

Syy kieltoon piilee kulttuurieroissa.

Disneyland-huvittelukohteet vetävät vieraita monista eri maista ja kulttuureista. Tästä syystä huvipuistojen työntekijöiden täytyy olla tarkkana, etteivät he omalla kehonkielellään tule loukanneeksi eri kulttuureista tulevia turisteja.

Tämän takia Disneylandin työntekijöiltä on kielletty pelkällä etusormella osoittaminen, kertoo Indy100-sivusto. Sen sijaan aina kun työntekijät haluavat osoittaa jotain, heidän on tehtävä se kahdella sormella. Vaikka länsimaiden kulttuurissa etusormella osoittaminen on tuiki tavallinen ele, joissain kulttuureissa se nähdään loukkaavana.

Tämän lisäksi Indy100 kertoo, että Disneylandin työntekijöiltä on kielletty tiukasti myös kaikenlainen negatiivisuus asiakkaita kohtaan. Näin ollen hankalienkin asiakkaiden kanssa täytyy onnistua toimimaan hymy huulilla ja positiivisen kautta.

Työntekijät väittävät Indy100:n mukaan myös, että heillä on oma koodikielensä hankalia asiakkaita varten. Jos työntekijä sanoo asiakkaalle ”have a magical Disney day”, eli ”maagista Disney-päivää”, tämä tarkoittaa, että työntekijä ei pidä tästä kyseisestä asiakkaasta syystä tai toisesta.

Lue myös: Nainen tuo piirroksillaan Disney-prinsessat tähän päivään - kuka on suosikkisi?

Lähde: Indy100

Kilpailut

Uusimmat