Kuva: Fotolia

Haluaisitko tietää, mitä koirasi yrittää sinulle sanoa? Saattaa olla pian mahdollista

24.07.2017 16:15 - Iiro Myllymäki - Luettu 743 kertaa

Raportin mukaan koirien ja kissojen ääntelyt ihmiskielelle kääntävät laitteet voivat tulla markkinoille jo kymmenen vuoden sisällä.

Lemmikinomistajat ovat varmasti monesti ihmetelleet, mitä heidän karvaiset kaverinsa yrittävät heille kertoa ääntelyillään. Ihmisillä on tapana jakaa paljonkin asioita lemmikeilleen, mutta ovatko lemmikit meille yhtä avoimia kuulumistenvaihdossa?

Pian tähän asiaan saattaa olla vastaus. Lukuisat ulkomaiset mediat kertovat, että koirien ja kissojen ääntelyn ihmisten kielelle kääntävät laitteet saattavat saapua jo kymmenen vuoden sisällä markkinoille. Asiaan on perehtynyt Amazon-sivustolla julkaistu raportti.

Pohjois-Arizonan yliopiston professori Con Slobodchikoff on tekoälyä käyttämällä saanut selville, että preeriakoirat kuvailevat eri sanoilla värejä ja saaliseläinten rotuja. Nyt mies pyrkii keräämään rahaa kehitelläkseen laitetta, jolla lemmikkieläinten ääntelyjä voisi kääntää ihmisten ymmärtämäksi puheeksi.

- Niin monet ihmiset haluaisivat niin paljon puhua koiralleen tai kissalleen – tai ainakin ottaa selvää siitä, mitä ne yrittävät meille sanoa. Monet puhuvat koirilleen ja jakavat niille suurimmat salaisuutensa. En tiedä, mitä kissat meille yrittävät sanoa. Monesti se voisi olla tyyliin ”senkin idiootti, syötä minut ja jätä minut rauhaan”, Slobodchikoff kertoo.

(kuva: Fotolia)

Vain ajan kysymys

Tulevaisuuden kuluttamiseen perehtynyt William Higham povaa Amazon-sivulle kirjoittamassaan tekstissä, että tällaisten käännöslaitteiden saapuminen markkinoille on vain ajan kysymys.

”Menestyvät innovatiiviset tuotteet perustuvat aina aitoihin ja suuriin kuluttajien tarpeisiin. Lemmikkeihin tällä hetkellä käytettävä rahamäärä ja se, että lemmikeistä on tullut kuin vauvoja monelle, tarkoittaa, että tälle on valtava kysyntä. Joku saa tämän vielä toteutettua”, Higham kirjoittaa.

Lue myös: Yritys tekee täydellisiä pehmokopioita omistajien lemmikeistä - taustalla hellyyttävä syy

Lähde: Lad Bible

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat