Kuva: Fotolia

Miehiltä kysyttiin minkä painoinen nainen on viehättävin - tulos karua luettavaa

13.07.2017 11:30 - Reija Saarinen - Luettu 46 920 kertaa

Tutkimukseen osallistui miehiä ympäri maailman.

Tuoreen tutkimuksen mukaan nainen, joka on lähes alipainoinen, on miesten mielestä viehättävin. Tällaiseen lopputulokseen tulivat tutkijat, jotka kysyivät 10 eri maassa asuvilta miehiltä, millainen nainen on heistä viehättävä.

- Tulos ei sinällään ole kovin yllättävä, sillä hoikkuus on runsaasti esillä muun muassa mediassa ja muodissa, tutkija Lobke Vaanholt kertoo.

Tutkimukseen osallistuneiden miesten tuli pisteyttää erilaisia naisvartaloita kuvien perusteella. Kuvat tuli laittaa järjestykseen viehättävyyden perusteella. Naiset, joiden painoindeksi oli 19, olivat monellä viehättävimpiä. Näin siis oli Teksasista Pekingiin saakka.

Testin perustella naisen viehättävyys laskee sitä mukaan, kun painoindeksi nousee. Syynä tähän on tutkijoiden mukaan se, että hoikkuus symboloi usein nuoruutta. Tyypillisin painoindeksi 18-20-vuotiaalla naisella on 17 ja 20 välillä. Normaalipaino sijoittuu asteikolla 19-25 välille.

- Tämä perustuu evoluutioon. Tärkeintä on ollut selviytyä sekä lisääntyä. Tähän ajatusmalliin perustuu myös tämä tutkimustulos. Nuoruus liitetään korkeampaan hedelmällisyyteen, professori John Speakman kertoo.

Millaisia ajatuksia tulos sinussa herättää?

Lue myös: Tavallisten naisten alusvaatekuvat muistuttavat meitä siitä, miltä oikea naisvartalo näyttää

Lue myös: Sinä olet kaunis, juuri tuollaisena – upea video erilaisista naisvartaloista pysäyttää

Lähde: Psyblog

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat