Kuva: Fotolia

Huolestuttava ilmiö kasvaa maailmalla: Ihmiset pakenevat ikäviä uutisia työntekoon

25.06.2017 14:45 - Tiina Svensk

Vaikka omat asiat olisivatkin hyvin, saattaa etenkin maailman tapahtumat ahdistaa monia.

Usein uutiset kertovat meille järkyttävistä tapahtumista ja ilmiöistä, joihin emme pysty vaikuttamaan. Elite Dailyn tuoreen artikkelin mukaan etenkin viimeaikoina negatiivisina pidetyt maailmantapahtumat ovatkin ahdistaneet ihmisiä erityisen paljon.

Ongelmia paetaan työpaikalle

Weber Shandwick julkaisi yhdysvaltalaiskyselyn, minkä mukaan ihmiset eivät jaksa ajatella maailman tilaa ja tapahtumia juuri nyt. Sen sijaan he löytävät pakokeinon työpaikaltaan: työyhteisössä ihmisten koetaan olevan toisille kohteliaampia mitä muualla arjessa.

Kyselyyn osallistuneiden ihmisten mukaan etenkin uutiset, sosiaalinen media, Internet ja poliittinen tilanne olivat tekijöitä, jotka saivat mielen matalaksi ja olon ahdistuneemmaksi.

Työpaikka luo turvaa

Miksi ihmiset sitten pakenevat ongelmia töihinsä? Ainakin yhdysvaltalaiset kokivat, että työpaikalla jännitteitä on vähemmän, ja toisten ihmisten kunnioittaminen on yleisempää mitä yleisesti muualla sosiaalisissa piireissä.

Tutkimusta ja kyselyä johtanut Leslie Gaines-Ross toivoo, että hän pääsee tutkimaan ihmisten käyttäytymistä ja suhdetta uutisiin ja poliittiseen tilaan entistä syvemmin. Tällä hetkellä hänen mielestään selitys ihmisten käytökselle löytyy etenkin informaatiotulvasta: kun huonoja uutisia tulee monesta kanavasta, tulee ihmiselle olo, että asioita tapahtuu liikaa kerralla. 

Lue myös: Vältä yleisimmät virheet ja pian unelmiesi työpaikka on sinun - 7 vinkkiä työnhakijalle

Lue myös: Älä anna pelon hallita elämääsi - 4 askelta, jotka auttavat sinut eroon tunteesta

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat