Kuva: Fotolia

Nuoret naiset ovat karvaisempia kuin koskaan - sheivaamistutkimuksen tulokset julkaistiin

30.05.2017 14:45 - Senni Loikala

Ihokarvat näyttävät todella olevan muodissa, selviää tuoreesta tutkimuksesta.

Lähes joka neljäs nuori nainen on lopettanut kainalokarvojensa ajelun, selviää tuoreesta tutkimuksesta. Tutkimuksesta uutisoi brittilehti The Telegraph.

Sheivaamisen jättäminen on kasvattanut suosiotaan jo vuosia. Katso alta, kuinka moni 16-24-vuotias nainen kertoi ajelevansa kainalokarvansa neljä vuotta sitten ja kuinka moni viihtyi luonnollisissa kainaloissa viime vuonna.

Vuonna 2013 nuorista naisista 95 prosenttia ajeli kainalokarvansa.

Vuonna 2016 enää 77 prosenttia naisista sheivasi kainalonsa.

Sama trendi pätee myös säärten karvoituksen poistamiseen. Säärten sheivaamattomuus ei ole silti kasvattanut suosiotaan aivan yhtä kovaa tahtia kuin kainaloiden ajelemattomuus. Katso alta tutkimuksesta selvinneet tulokset.

Vuonna 2013 nuorista naisista 92 prosenttia kertoi sheivaavansa sääriään.

Viime vuonna enää 85 prosenttia naisista poisti ihokarvat sääristään.

Syyt

Tutkimuksen mukaan yhä useampi nuori nainen ei ajele ihokarvoitustaan, sillä he uskovat sheivaamiseen tarkoitettujen tuotteiden olevan haitaksi iholle. Yli puolet naisista kertoi käyttävänsä vain tuotteita, jotka sisältävät luonnollisia ainesosia.

- Puhtaan ruokavalion trendi on osaltaan näiden muutosten takana. Naisia huolestuttaa, että nämä tuotteet ärsyttävät heidän ihoaan, tutkimusta toteuttamassa ollut Roshida Khanom kommentoi.

Tutkimustuloksia ei selittänyt pelkästään huoli ihokarvojen poistoon tarkoitettujen tuotteiden turvallisuudesta. Yhä useampi nuori nainen taistelee stereotyyppistä naiskäsitystä vastaan.

- Havaittavissa on myös liikehdintää sitä vastaan, että miltä yhteiskunta odottaa naisen näyttävän.

Uutisoimme aiemmin Hollywoodin julkkisnaisista, jotka ovat antaneet kainalokarvojensa kasvaa. Pääset artikkeliin ja kuviin tästä.

Lähde: The Telegraph

Kilpailut

Uusimmat