Kuva: Fotolia

Julkisissa vessoissa yksi wc-kopeista on muita puhtaampi - käytä sitä

12.04.2017 20:15 - Senni Loikala

Keskimmäiset wc-kopit ovat useimmiten kaikista likaisimpia, koska niitä käytetään eniten. Sen sijaan erityisesti naiset välttelevät ensimmäistä koppia, jolloin se säilyy muita puhtaampana.

Kun ensi kerralla asioit julkisessa vessassa, valitse wc-kopeista ensimmäinen. Kyseinen vessa on yleensä muita puhtaampi, mikäli The Independent -lehden uutisointia on uskominen.

- Asiantuntijoilla on teoria, jonka mukaan ihmisillä on taipumus ohittaa ensimmäinen wc-koppi ja valita kauempana oleva koppi saadakseen hieman yksityisyyttä, lääkäri Mehmet Oz kertoo Sharecare-sivustolle.

- Koska ensimmäistä wc-koppia käytetään kaikista vähiten, on siellä myös pienimmät bakteerimäärät.

Aiemmin New York Magazine -lehdessä uutisoitiin, että naisten ja miesten vessakäyttäytyminen kuitenkin poikkeaa toisistaan. Siinä, missä naiset valitsevat mieluummin kaukaisemman wc-kopin käymälän sisäänkäynnistä katsottuna, painelevat miehet useammin lähimpään koppiin.

Tutkijoiden mukaan julkisten käymälöiden keskimmäisiä wc-koppeja voi olla suotavaa välttää, sillä suurin osa ihmisistä yleensä suosii niitä. Näin ollen paras vaihtoehto olisi ensimmäinen koppi, mutta jos se ei ole vapaana, saattaa viimeinen koppi olla keskimmäisiä hieman puhtaampi - ainakin teoriassa.

Lue myös: Miehillä on erikoinen tapa hetkeä ennen virtsaamista

Lue myös: Kävitkö ravintolan vessassa ostamatta mitään? Netissä leviää kuva, joka sinun täytyy nähdä

Lue myös: Miten ihmiset yrittävät vaimentaa ääniä vessassa? Yleisimmät tavat paljastettiin

Lähde: The Independent

Kilpailut

Uusimmat