Kuva: Fotolia

Syö jäätelöä aamupalaksi - tekee sinusta fiksumman

24.11.2016 08:15 - Reija Saarinen

Japanilaistutkijoiden mukaan jäätelöä kannattaa nauttia aamutuimaan.

Japanilaisten tiedemiesten mukaan meistä jokaisen kannattaisi aloittaa aamunsa makeasti. He ovat nimittäin vakaasti sitä mieltä, että jäätelön syöminen aamutuimaan tekee ihmisesti fiksumman.

Professori Yoshihiko Koga uskoo, että jäätelön syöminen aamupalaksi parantaa ihmisen valppautta ja henkistä suorituskykyä. Tähän lopputulemaan hän tuli sen jälkeen, kun hän pyysi vapaaehtoisia nauttimaan jäätelöä heti herättyään. Tämän jälkeen he tekivät tietokoneella erilaisia tehtäviä.

Kogan mukaan kontorolliryhmään verrattuna jäätelöä syöneet osoittivat nopeampia reaktioaikoja sekä parempia tiedonkäsittelytaitoja.

Kogan mukaan kyse on juuri jäätelöstä, ei pelkästä kylmästä ruoka-aineesta. Sen hän todisti juottamalla ryhmälle toisessa kokeessa kylmää vettä. Tulokset eivät tässä tapauksessa olleet samanlaisia kuin jäätelön kohdalla. Saattaakin olla, että syynä on kylmän ja sokerin yhteisvaikutus.

Selvää on, että asia tarvitsee vielä tarkempia tutkimuksia, mutta tämän varjolla sitä voi toisinaan salli itselleen makean aamun.

Lue myös: Miksi jäätelö aiheuttaa päänsärkyä? Tässä syy

Lue myös: Unelmien jäätelö on täällä - vähemmän kaloreita kuin omenassa

Lähde: Metro

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat