Kuva: Fotolia

Miesseurassa tulet varmemmin kovaan humalaan - myös juhlijoiden määrällä vaikutusta

08.08.2016 13:45 - Senni Loikala

Yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan tulet todennäköisemmin humalassa kotiin, jos juhlapaikka oli ruuhkainen ja siellä oli paljon miehiä.

Miesten seurassa tulee juotua enemmän alkoholia, väittää tuore australialaisen yliopiston tekemä tutkimus. Aina, kun miespuolisten juhlijoiden määrä lisääntyy prosentilla esimerkiksi baarissa, nousee sen vaikutuksesta voimakkaasti humaltuneen bilekansan määrä viidellä prosentilla. Tutkimuksesta uutisoi The Guardian.

Tutkimuksessa tarkkailtiin lähes 830:tä asiakasta, jotka olivat viettämässä iltaa joko yökerhossa, baarissa tai valtavirran suosimissa pubeissa eri puolilla Australiaa. Tutkijat kiinnittivät huomiota osallistujien päihtymiseen, josta kielivät esimerkiksi sammaltava puhe, tasapainon heikentyminen ja muutokset käyttäytymisessä.

Tuloksista selvisi, että mitä enemmän juhlapaikalla oli miehiä, sitä päihtyneempiä kaikki juhlijat kyseisessä paikassa olivat.

Lisäksi ihmisten humalatilaa nostivat muun muassa se, jos juhlapaikka oli ruuhkainen ja, jos se pysyi auki vielä puolenyön jälkeen. Kaikista humaltuneimmat juhlijat löytyivät valtavirran suosimista, suurista pubeista.

Lähde: The Guardian

Lue myös: Kesän trendiviinin suosio räjähti Suomessa - sopii piknikille ja illanistujaisiin

Lue myös: "Mennään yksille" johtaa usein känneihin - tiede selvitti, miksi tulet kotiin lopulta humalassa

Lue myös: Huolestuttava nuorisotrendi saa alkoholin nousemaan nopeammin päähän

Kilpailut

Uusimmat