Kuva: Fotolia

IS: Vanhuksia huijataan sikamaisilla tavoilla - varoita omia isovanhempiasi näistä sudenkuopista

05.07.2016 07:00 - Rea Tallgren

Myyjät saattavat istua kotona kuusi tuntia, jotta kaupat syntyvät, kirjoittaa Ilta-Sanomat.

Ilta-Sanomat uutisoi paperiversiossaan siitä, miten härskeillä tavoilla varsinkin vanhemmilta suomalaisilta huijataan ja lypsetään nykyään rahaa. Lehti kertoo, että vanhuksille saatetaan esiintyä vaikkapa vvakuutustarkastajina ja vaatia maksua joistakin tekaistuista vahingoista.

Lisäksi vanhuksille on pelottelun keinoin myyty katto- ja putkiremontteja, joita he eivät oikeasti tarvitsisi. Kun asiantuntijaksi tekeytynyt henkilö liioitellen ilmoittaa, mitä kaikkea vaikkapa uhrin katossa on vialla, hän menee lankaan. 

- Silloin vanhempi ihminen helposti säikähtää ja laittaa nimensä paperiin, vaikka tarvetta ei olisi, Vanhustyön keskusliiton korjausneuvoja Pekka Hulkkonen kertoo Ilta-Sanomille

Remonteista on voitu pyytää jopa 50-100 prosentin ylihintaa.

Tiedetään myös tapauksia, joissa vanhusten kotiin on tunkeuduttu verukkeen turvin, esimerkiksi pulloja keräämään tai juomaan vettä, ja sitten vanhusta on harhautettu ja arvotavaraa viety. Lisäksi osa ovelta ovella -myyjistä käyttää kyseenalaisia keinoja saadakseen kaupat tehtyä. 

- Esimerkkitapauksena on vaikkapa tällaisia tilanteita, joissa myyjä on pysynyt asunnossa jopa kuusi tuntia ja tilanne on sitten koettu painostavaksi, kertoo Ilta-Sanomille puolestaam Kilpailu- ja kuluttajaviraston lakimies Kristiina Vainio

Vanhuksia kehotetaankin olemaan todella tarkkana siitä, kenet päästävät asuntoonsa. Yhteenkään paperiin ei myöskään tarvitse laittaa nimeään alle ennen kuin näyttää sen jollekin toiselle, kuten vaikkapa omille lapsilleen. 

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat