Taas uusi matemaattinen arvoitus hämmentää ihmisiä netissä - miten itse ratkaiset?

19.06.2016 11:15 - Iiro Myllymäki

Kukkatehtävä on alun perin suunnattu lapsille, mutta se on saanut aikuiset täysin ymmälleen.

Aina silloin tällöin internetissä leviää alun perin lapsille suunnattuja matemaattisia tehtäviä, jotka hämmentävät aikuisia toden teolla. Kiinan People’s Daily -lehti jakoi tehtävän Facebook-sivuillaan, ja reilun vuorokauden aikana päivitykseen oli tullut jo melkein 20 000 vastausta. Facebook-päivityksen mukaan tehtävä on peräisin kiinalaisen lastentarhan kokeesta. Katso tehtävä alta:

Ihmiset eivät ole löytäneet yksimielisyyttä oikeasta vastauksesta. Kinkkiseksi tehtävän tekee kaksi yksityiskohtaa kuvassa: toiseksi viimeisessä laskutoimituksessa keltaisia kukkia on kaksi ja viimeisessä vain yksi, ja viimeisessä laskutoimituksessa olevassa sinisessä kukassa on vain neljä terälehteä siinä missä aiemmissa kohdissa terälehtiä on viisi. Suosituimpia vastauksia ovat olleet 101, 81, 102 ja 105.

Professor Puzzler -nimimerkkinen kirjoittaja jakoi tehtävän The Problem Site -sivustolla ja toi oman vastauksensa esiin. Indy100-sivuston mukaan kyseinen kirjoittaja on matematiikan opettaja ja arvoitusten ratkaisemisen innokas harrastaja. Tämän mukaan ainoa oikea vastaus tehtävään on, että sitä ei voi ratkaista. Tämä johtuu juurikin siitä, että kuvan kukkien ulkomuodossa ei ole tarpeeksi johdonmukaisuutta.

Miten itse ratkaisisit tehtävän, vai onko kyseessä mielestäsi mahdoton tehtävä?

Lue myös: 7-vuotiaille tarkoitettu matematiikantehtävä hämmentää aikuisiakin - osaatko sinä ratkaista?

Lähde: Indy100

Kilpailut

Uusimmat