Kuva: Fotolia

Nuoret yrittäjät lupasivat Baywatch-uimapukuja ilmaiseksi - mainoskampanja päätyi fiaskoon

16.05.2017 17:45 - Senni Loikala

Vastikään yliopistosta valmistunut yrittäjäkaksikko ei oivaltanut, että heidän olisi kannattanut luvata ilmaisia uimapukuja jakoon vain rajallinen määrä.

Kahden nuoren yrittäjän Alan Alchalelin ja Brady Silverwoodin surkuhupaisasti epäonnistuneesta nettikampanjasta on tullut viraali-ilmiö.

Kaksikko julkaisi vaatteita myyvän yrityksensä Instagram-tilillä kuvan punaisesta Baywatch-tyyppisestä uimapuvusta. Päivityksessä sanottiin, että kuka tahansa saisi helposti itselleen lähes 60 euron arvoisen uimapuvun vain käsittely- ja kuljetusmaksua vastaan. Tämä onnistuisi reagoimalla päivitykseen ja seuraamalla yritystä Instagramissa.

Reilussa vuorokaudessa yrityksen seuraajamäärä ei ollut enää 7000, mitä se oli kampanjan alussa, vaan 784 000. Tämä ajoi yrityksen kuitenkin suureen ahdinkoon, sillä vastikään yliopistosta valmistunut kaksikko ei ollut ymmärtänyt rajata lähes ilmaisten uimapukujen määrää.

Jotta totaalinen vararikko ei olisi koittanut, oli Alchalelin ja Silverwoodin pakko perua lupauksensa ilmaisista uimapuvuista. He julkaisivat kuitenkin koodin, jonka avulla ihmiset saisivat punaisen uimapuvun käsittely- ja kuljetusmaksua vastaan heidän kotisivujensa kautta - mutta tämä rajattu uimapukumäärä loppui lähes silmänräpäyksessä.

Silverwood kommentoi epäonnistuneen kampanjan aiheuttamaa päänvaivaa näin: "Kaksi viikkoa sitten ainoa asia mielessäni oli valmistumiseni Arizonan yliopistosta. Nyt, kun valmistumisesta on kulunut vain pari päivää, se on viimeinen asia mielessäni."

"Etsimme hikipajaa..."

Punaista uimapukua odottaneet ihmiset pettyivät, mikä johti tuliseen someraivoon. Joku jopa loi yrityksen nimissä valeprofiilin Twitteriin ja julkaisi siellä tekstin: ”Etsimme parhaillaan hikipajaa valmistamaan 37 miljoonaa punaista uimapukua, kiitos kärsivällisyydestänne!

Sosiaalisessa mediassa levisi tapauksen johdosta myös kuva painijoukkueesta, jolla oli punaiset painitrikoot päällään. "Kun te kaikki saatte punaiset uimapukunne", lukee päivityksen yhteydessä.

Jos päivitys ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Lue myös: Vaatemerkin K18-mainoskampanja kohauttaa: Mallit harrastavat kuvissa seksiä! Katso

Lähteet: Tucson, Trending All Day ja Teen Vogue

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat