Ensitreffit alttarilla -seksuaaliterapeutti Kallio: "Käsi ylös sillä, joka on aina valinnut kumppanin oikein"

05.01.2015 17:31 -

Loppiaisena AVAlla alkava ohjelma esittelee suomalaisille kolme avioparia, jotka tapaavat toisensa ensi kertaa vasta alttarilla. Elina Kottosen luona studiossa vierailleet psykoterapeutti-seksuaaliterapeutti Maaret Kallio ja pastori Kari Kanala olivat mukana saattamassa pareja yhteen.

AVAlla loppiaisena alkava Ensitreffit alttarilla esittelee modernin järjestetyn avioliiton. Siinä, missä suomalaisparit seurustelevat vuosia ja ehkä hankkivat lapsiakin ennen avioitumista, astellaan tanskalaisformaattiin perustuvassa ohjelmassa avioon autuaan tietämättömänä kumppanista.

Mukaan valitut kuusi sinkkua on poimittu satojen hakijoiden johdosta neljän asiantuntijan avulla. Kallio on yksi eksperteistä ja uskoo, että sokkona avioon astuminen voi hyvinkin toimia. Ihmisen oma valinta kun ei aina takaa onnistunutta lopputulosta avioliitossa, nainen huomautti Radio Novan suorassa lähetyksessä loppiaisaattona.

– Käsi ylös sillä, joka on aina valinnut kumppanin oikein. Kuka meistä heittää ensimmäisen kiven? Ajatus siitä, että osaamme valita aina oikein, on ihan puppua. Me valitaan fantasioita, mielikuvia, oletuksia ja idealisointeja, ja sitten se totuus tulee vastaan jossain matkan varrella. Kyllähän meillä jossain määrin tulee myös ohiammuntoja sen takia, että meillä on ihan vääränlaiset lähtökohdat ja odotukset lähdettäessä suhteeseen, sanoo Kallio.

Mitä mieltä oli ohjelmassa mukana oleva pastori Kanala? Entä Radio Novan juontaja, viime kesänä itse "perinteisellä kaavalla" rouvaantunut Elina Kottonen?

Kuuntele koko maanantainen haastattelu!

Ensitreffit alttarilla alkaa AVAlla tiistaina 6.1.2015 klo 21.00.

Keskustele ohjelmasta AVAn Facebookissa tai Twitterissä #ensitreffitalttarilla

Lisää aiheesta:

Ensitreffit alttarilla -kohusarjan pastori: Voisin vihkiä ohjelman parit

Kuva: Shutterstock

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat