Tunnetut logot pursuavat piilomerkityksiä – löysitkö karhua Tobleronesta tai höylää Gillettestä?

22.12.2014 09:03 -

Gizmodo-sivusto listasi 40 kuuluisaan logoon piilotettua merkitystä. Tiesitkö, että FedEx-kuljetuspalvelun logoon on jemmattu nuoli ja Pinterest-palvelun logoon nuppineula?

Maailman tunnetuimmat logot sisältävät taidokkaita piilomerkityksiä ja tuovat lisäarvoa tunnetuille brändeille. Usein ne on jemmattu logoihin niin taidokkaasti, ettei niitä tule välttämättä edes huomanneeksi.

Oletko esimerkiksi huomannut, että Amazon-verkkokaupan logossa ilmenee kaupan sisältävän kaikkea a:sta z:aan? Tai että Gilletten logoon on piilotettu partaveitsen terävyyttä?

Myös Toblerone-suklaan logosta löytyy jotain, mitä ei välttämättä tule huomanneeksi. Tekstin viereiseen vuoreen kun on piilotettu karhu, mikä viittaa suklaan alkuperäismaa Sveitsin pääkaupunki Berniin. Kaupunkihan tunnetaan myös karhujen kaupunkina.

Yksi kuuluisa keskustelua herättänyt logo on LG:n kasvoja symboloiva logo. Logo muodostuu tietenkin l- ja g-kirjaimista, mutta samalla se tuo kovasti mieleen Pacman-pelin. Kuvittele, jos nostaisit logon l-kirjainta pikkuisen ylemmäs!

Katso kaikki mielenkiintoiset logot ja tarinat niiden taustalla Gizmodon sivuilla.

(Kuva:Gizmodo)

(Gizmodo, Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat