Johanna Kurkela julkaisi uuden musiikkivideon Ei panikoida – katso ensiesitys!

19.12.2014 08:00 -

Laulajatar kertoo, että hänellä jouluun valmistautuminen alkaa, kun ensilumi sataa. Kaksi vuotta henkeä vetänyt Kurkela itse osasi ottaa aikalisän oravanpyörästä eikä ahdistu jouluvalmistelustakaan. Ei panikoida -kappale sopii kuin nakutettu joulukiireessä stressaaville.

Johanna Kurkelan vuoden kaksi kohokohtaa ovat juhannus ja joulu. Kun juhannuksesta on päästy, alkaa joulu hiipiä artistin mieleen. 

– Olen aina ollut sellainen fiilistelijätyyppi. On ihanaa tuumia ja suunnitella joululahjoja ja valmistella juhlaa. Parasta tässäkin on se matka eli joulun odotus ja ihana fiilistely! Minullahan se valmistautuminen alkaa, kun ensilumi sataa maahan. Silloin kaivan levyhyllystä Enyan And Winter Came -levyn. Se äänimaisema, mikä siinä soi, vie jo niihin kylmiin, hyisiin talvipäiviin. Kynttilöitä paljon kynttilöitä, niitä tarvitaan.

Kurkela julkaisi viime vuonna valtavan suosion saavuttaneen joululevyn, mutta muuten nainen on ollut oman musiikkinsa suhteen kaksi vuotta hiljaa. Kahdeksan vuotta kiireistä artistieloa saivat naisen kaipaamaan rauhoittumista. Uutta musiikkia on kuitenkin luvassa ensi keväänä vielä nimeämättömän albumin muodossa. Ei panikoida -single julkaistiin marraskuun lopussa ja sen musiikkivideo joulun alla. 

Kurkela kertoo, että viime vuonna julkaistun joululevyn tekeminen oli paitsi "hurjan kivaa" myös kiivaampaa ja väsyttävämpää kuin oman uuden albumin työstö.

– Uuden levyn teko Reunamäen Jurekin, Saara Törmän ja Aku Rannilan kanssa on ollut leppoisaa ja mahtavaa. Ensimmäinen Ei panikoida -sinkkukin kuvaa hyvin niitä fiiliksiä: eipä hättäillä vaan nautiskellaan ja katsotaan, mihin musiikki vie meitä tällä kertaa.

Radio Novan musiikkitoimittaja Samuli Väänänen löysi levyltä myös Kurkelalle aiemmin harvemmin kuultuja reippaita  tanssirytmejä.

Kurkela myöntää Väänäsen havainnon oikeaksi. Idea syntyi biisileirillä, jossa laulajatar vietti iltaa tuottajansa Jurek Reunamäen kanssa muistellen 90-luvun hittejä, molemmat kun ovat ysärinuoria. 

– Siltä vuosikymmeneltä on jäänyt hyvin nostalgisia muistoja musiikista, kuten vaikkapa Robert Milesin Children -biisi. Kuunneltiin niitä biisejä YouTubesta ja muisteltiin niitä vuosia, kertoo Kurkela. – Ehkäpä juuri tämän keskustelun virittämänä avautui ihan uusia maailmoja seuraavana aamuna pianon äärellä.

Albumin uudet tuulet ovatkin hatunnosto 90-luvun meinigeille. Ei panikoida -kappaleella nainen toivoo tuovansa aurinkoa ihmisten arkeen.

– Elämäniloa ja huumoria pitää olla aina vähän matkassa. Ja mun mielestä Saara Törmän teksti on aivan mieletön, sopii joka hetkeen tämä laulu.

Luonto ja mobiilipelit vievät pakoon arjen kiireistä

Kun kiire ja stressi alkavat painaa Kurkelan mieltä, hän löytää lohtua sekä luonnosta olemisesta että iPadin "hauskoista peleistä".

– On tärkeätä saada välillä ajatukset johonkin muuhun. Joskus asiat saavat aivan liian suuret mittasuhteet ja ihan pienet asiat tuntuvat hurjan suurilta!

Myös tunnetun amerikkalaisen Neil deGrasse Tysonin avaruutta käsittelevä TV-sarja Cosmos - A Spacetime Odyssey on mieluinen. Tiedemies deGrasse Tyson on omistautunut kansantajuiselle maailmankaikkeuden selittämiselle.

– Cosmos on ihan huikea sarja ja sitä voi suositella kaikille. Siinä kun niitä atomien vilinää ja galakseja katselee niin, tajuaa, että aika pieniä me ihmiset ollaan täällä, ja aika pieniä ne meidän huoletkin on.  Ei ole hätää!

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat