Lelukauppa veti Breaking Bad -nuken myynnistä Yhdysvalloissa kohun vuoksi

12.12.2014 22:03 -

Yhdysvalloissa on kiistelty viime viikkoina siitä, minkälaiset lelut sopivat maan suurimman lelumyymäläketjun valikoimiin ja mitkä eivät.

Eräs leluvalmistaja laittoi Yhdysvalloissa joulumakkinoille myyntiin Suomessakin suositusta Breaking Bad -tv-sarjasta tuttujen hahmojen nuket. Metamfetamiinia keittelevään, syöpää sairastavaan kemianopettaja Walter Whiteen perustuva nukke pitää olallaan putkikassia, jossa on tukuttain rahaa. Waltin rikoskumppani Jesse puolestaan kantaa tarjotinta, jossa on sinisiä metamfetamiinikiteitä. Radio Novan kirjeenvaihtajan mukaan nukesta nousi melkoinen kalabaliikki.

– Yksi floridalainen äiti huomasi nuket maan suurimmassa lelukaupassa.  Naisesta huumekauppiaiden, vaikkakin vain telkkarisarjan kuvitteellisten huumekauppiaiden, tekeminen nukeiksi on käsittämätöntä, ja hän ryhtyi kampanjoimaan niiden poistamiseksi.  Nainen sai niin paljon tukea, että lelukauppa joutui taipumaan ja nuket on nyt vedetty pois myynnistä, Merja Laakso raportoi Yhdysvalloista.

Leluja ei kuitenkaan ollut alun perinkään tarkoitettu lasten lahjapaketteihin vaan aikuiskeräilijöille. –Jotkut lelukeräilijät yrittivät nostaa oman kampanjansa , jotta suuri lelukauppa pitäisi ne valikoimassaan.  Lapsiperheet ovat selvästi tärkeämpi kohderyhmä ja äitien kampanja voitti.

Kuva: Shutterstock)

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat