Krapulanhoitobusseja ja muita hulluja liikeideoita – toimisivatko nämä Suomessakin?

22.11.2014 11:02 -

Yhdysvalloista löytyy toinen toistaan hullunkurisempia liikeideoita. Muun muassa krapulanhoito on rikastuttanut monia yrittäjiä. Paikan päältä raportoi Radio Novan kirjeenvaihtaja Merja Laakso. 

Krapulanhoitajat

Suomalaiset yritysnikkarit voisivat ottaa vinkkiä Yhdysvalloista, jossa krapulanhoitoon on perustettu monenlaisia yrityksiä.

– Etenkin yliopistokaupungeissa on yrityksiä, jotka tulevat kotibileiden pitäjän kotiin reilun aamiaisen kanssa ja siivoavat kodin ja kantavat pullot ja roskat pois. Las Vegasissa on krapulanhoitoon erikoistunut luksusbussi, joka kiertelee hotellialueella. Jos jaksaa vääntäytyä huoneestaan ulos ja hotellin etuovelle, niin siinä voi nousta krapulabussiin, jossa lääkäri antaa vitamiiniseosta, Radio Novan kirjeenvaihtaja Merja Laakso raportoi Radio Novalle.

Kanavuokraamot

Yhdysvalloissa toimii kanavuokraamoja, jotka pystyttävät kanalan takapihalle. Pakettiin kuuluu kaikki tarvikkeet ja tietysti kanat. 

– Näin voi kokeilla ilman suuria investointeja, onko kanankasvattajan ammatti itselleen sopiva. Jos kanalanpito ei sytytäkään, vuokrakanoista ja kanalasta pääsee eroon helposti kun vain sanoo vuokrasopimuksen irti. 

Nurmikonmaalaus

Kaliforniassa eräs puutarhatöitä tekevä mies sai varsinaisen neronleimauksen.

– Kaliforniassa on ollut kova kuivuus jo kolmen vuoden ajan eikä nurmikoita saa siksi kastella. Ruskeat nurmikot ovat aika ikävä näky, ja yksi mies keksikin, että vihreä ruiskumaali poistaa ongelman. Miehellä riittää töitä ja tontti kerrallaan nurmikot ovat taas muuttumassa vihreiksi. Maalikaupoillakin menee hyvin. 

Lemmikkikivet

Eräs yritys on onnistunut tekemään nyrkin kokoisesta kivestä menestystuotteen. 

– Yritys sai aika monen uskomaan väitteeseensä, että jokainen tarvitsee lemmikikseen kiven. Se on tehnyt yli 10 miljoonan euron verran rahaa kivien myynnillä. Kivi on koirankoppia muistuttavassa laatikossa ja mukaan tulee talutushihna. Tuo paketti maksaa kymmenen euron verran.

Taivaspaikkatodistus

Yksi yritys taas myy todistuksia ja henkilöllisyyskortteja, jotka osoittavat, että niiden haltija on varannut paikan taivaaseen. 

– Varmuuden vuoksi yritys lupaa rahat takaisin kaikille, jotka eivät päässeet taivaan portista sisään. Kukaan ei tiettävästi ole tullut pyytämään rahojaan takaisin, eli senhän täytyy olla hyvä tuote. 

Kuuntele koko juttu alta!

Kuva: Shutterstock

(Maria Rautio / Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat