Herkkuja kesään: Kermainen tomaattikeitto

02.07.2014 09:04 -

Valion kesäkokki Sami Garam ja Radio Nova valmistavat yhdessä kesän maittavimpia herkkuja. Kypsät ja maukkaat suomalaiset tomaatit ovat nyt parhaimmillaan. Paahda tomaatit ja chilit ja valmista niistä täyteläisen kermainen tomaattikeitto.

4 annosta ihanaa tomaattikeittoa syntyy seuraavasti:

1 kg kypsiä tomaatteja, esimerkiksi kirsikka- tai terttutomaatteja
1 punainen chilipalko
1-2 rkl oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 prk (2,5 dl) Valio Crea® ruokakermaa (makuna Kolme sipulia tai Kolme yrttiä)

Mikäli käytät isoja tomaatteja, leikkaa ne neljään osaan. Puolita chili ja poista siemenet.

Laita tomaatit ja chili uunivuokaan. Valuta päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paahda uunin yläosassa 250 asteessa grillitoiminnolla noin 15 min.

Kaada tomaatit ja chili sekä niistä irronnut neste tehosekoittimeen. Lisää ruokakerma.

Soseuta nopeasti tehosekoittimessa tasaiseksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Siivilöi halutessasi.

Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!

(Radio Nova, Valio)

Kuva: Valio



Kilpailut

Uusimmat