Helsinki Prideen odotetaan yli 32 000 osallistujaa

25.06.2014 09:46 -

Helsinki Priden tapahtumatuottaja ja Tahdon2013-liikkeen aktiivi Senni Moilanen oli Sari Seppälän aamun vieras Novassa. Vaikka keskiviikkoaamuinen tasa-arvolakipäätös oli naiselle pettymys, löytyi iloittavaa käynnissä olevan tasa-arvoviikon Helsinki Pridesta.

– Eduskunnan lakivaliokunta on hylännyt aloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista, kertoi Kati Hyttinen Novan taajuudella MTV:n uutishuoneelta aamuyhdeksän aikoihin.

Senni Moilanen oli saanut uutisen äänin 10-6 päättyneestä äänestyksestä hetkeä aikaisemmin kännykkäänsä ja sanoi, ettei uutinen ollut mukava.

– Olen koko aamun seurannut mitä siellä (lakivaliokunnassa) tapahtuu. Eihän tämä toki tarkoita sitä, ettei laki voi mennä läpi, mutta on tämä pettymys meille, että valiokunta ei kuunnellut kansan ääntä vaan äänesti hylkäävän mietinnän puolesta.

Helsinki Pride on parhaillaan meneillään. Kuuntele, mitä tapahtuman teemat ovat ja mitä mieltä Senni on ammattiyhdistysliikkeiden mukaantulon aiheuttamasta porusta?

Eduskunnan lakivaliokunta esittää kansalaisaloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista hylättäväksi äänin 10–6.

Valiokunnan kielteinen päätös aiheutti myrskyn sosiaalisessa mediassa. Vihreiden Oras Tynkkynen purki pettymystään Twitterissä: "Lakivaliokunta hylkäsi juuri tasa-arvoisen avioliittolain äänin 10-6; taistelu jatkuu syksyllä, jolloin äänestää koko eduskunta #tahdon2013."

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat