Herkkuja kesään: Makkara-perunanyytit

20.06.2014 08:43 -

Valion kesäkokki Sami Garam ja Radio Nova valmistavat yhdessä kesän maittavimpia herkkuja. Uudet perunat ja makkara muodostavat komean makuparin grillissä.

Hyödynnä ylijääneet keitetyt uudet perunat helposti grillissä valmistuviksi makkara-perunanyyteiksi.

Ja näin nyyttejä tehdään viiden annoksen verran:

800 g keitettyjä (varhais)perunoita
n. 1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
4 kpl (n. 400 g) grillibalkanmakkaraa
3-4 (150 g) kesäsipulia
1 prk (2,5 dl) Valio Crea® ruokakermaa Kippari®

Tarjoiluun:
4-5 kesäsipulin vartta

Leikkaa reilut palat alumiinifoliosta. Laita niiden päälle palat leivinpaperia.

Leikkaa perunat viipaleiksi. Ripota niille hieman suolaa ja jauha päälle mustapippuria.

Viipaloi makkarat. Hienonna sipulit.

Kokoa ainekset kerroksittain nyytteihin. Kohota nyyttien reunoja ylös, mutta jätä ne

kuitenkin hieman auki. Kaada nyytteihin ruokakerma.

Kuumenna uunissa 250 asteessa n. 25 min tai grillissä kunnes kuumenevat. Ripota pinnalle hienonnettua sipulin vartta.

Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!

(Radio Nova, Valio)

Kuva: Valio

 

Kilpailut

Uusimmat