Juha Wiskari: Kiire on maailman käytetyin ja huonoin selitys

01.06.2014 10:14 -

Aikaa löytyy aina, kun merkitys ja hyöty ovat selvillä, muistuttaa yrityskonsultti ja kouluttaja uudessa kirjassaan Kiireentappoase. Wiskarin viisauksia kuullaan Konttorissa aamupäivisin 2.-5. kesäkuuta.

– Kun kiire tulee, se on aina merkki jostakin. Kiire ei ole ikinä itseisarvo ja tämä on sellainen asia, joka ihmisten tulee tiedostaa. Jos mä sanon sinulle, että mulla on hirveä kiire, miten sä suhtaudut siihen? kysyi Wiskari Sari Seppälältä.

– Ajattelen, että sä et keskity, ja jos mulla on sulle joku viesti, sinulla ei ole aikaa sitä kuunnella enkä viitsi sinua häiritä, listasi Seppälä.

– Siinähän tuli jo hirveä määrä asioita! Mulla oli aikanaan sellainen pomo, kun mä sanoin sille, että mulla on ihan kauhea kiire, niin se katsoi mua kauniisti silmiin ja sanoi "hyvä". Kun ällistyin siitä, hän kysyi minulta, että miten kiireen valittamiseeni pitäisi suhtautua. Hän sanoi minulle, että jos haet paapomista. on paljon parempi sanoa suoraan, että paapo mua. Mutta kauhea kiire on maailman käytetyin selitys, ja samalla maailman huonoin selitys, täräytti Wiskari.

Wiskari on Konttorin vieraana kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Ensimmäisen kerran miehen ajatuksia kuullaan taajuudella maanantaina 2. kesäkuuta.

(Radio Nova)

Kuva: Shutterstock

Kilpailut

Uusimmat